Бразилският федерален съдия Ренато Борели обяви решение, което задължава президента

...
Бразилският федерален съдия Ренато Борели обяви решение, което задължава президента
Коментари Харесай

Бразилски съдия задължи президента Болсонаро да носи маска

Бразилският федерален съдия Ренато Борели обяви решение, което задължава президента на страната Жаир Болсонаро да носи маска на обществени места в столицата на републиката - град Бразилия, съобщи БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9673
Ако президентът не изпълнява съдебното решение, го очаква глоба от 2000 реала (387 долара) на ден.

Жаир Болсонаро отново демонстрира завидния си непукизъм

Съдията се позова на указ на губернатора на столичния федерален окръг Ибанейса Роши, който задължава местните жители да носят маски на обществени места заради коронавируса. Въпреки този указ Болсонаро неведнъж се появяваше на публично място без каквито и да е предпазни средства.

Никой представител на президентската администрация досега не е коментирал съдебното решение. Болсонаро често критикува карантинните мерки, приети от регионалните власти във връзка с пандемията. Неговата позиция е, че налагането на такива ограничения ще има катастрофални последствия за икономиката и ще доведе до ръст на безработицата и масово разоряване.

По най-нови данни броят на заразените с коронавируса в Бразилия достигна 1 106 470 души, а починалите досега са 51 271.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9673  Работници от немските кланици с COVID-19 се прибраха у нас, управляващите не знаят Работници от немските кланици с COVID-19 се прибраха у нас, управляващите не знаят  Огнище на ковид в още една касапница в Германия Огнище на ковид в още една касапница в Германия  Разширяват карантинните ограничения към огнището на COVID-19 в касапница в Германия Разширяват карантинните ограничения към огнището на COVID-19 в касапница в Германия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР