Бразилия регистрира вчера повече от 6600 нови случая на заразяване

...
Бразилия регистрира вчера повече от 6600 нови случая на заразяване
Коментари Харесай

Бразилия регистрира вчера повече от 6600 нови случая на COVID-19

Бразилия регистрира вчера повече от 6600 нови случая на заразяване с коронавируса и над 290 починали, предаде ТАСС, цитирайки осъвременени данни на властите. Министерството на здравеопазването съобщи за 6633 регистрирани заразени и 296 смъртни случая през последното денонощие. С това общият брой на потвърдените случаи на заразата в Бразилия достигна 107 780, а този на починалите - 7321.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7197
Най-тежка е ситуацията в щата Сао Пауло и едноименната му столица. В региона има повече от 32 000 регистрирани заразени и над 2600 починали.

Следва щатът Рио де Жанейро с повече от 11 000 заразени и над 1000 починали.

По-рано бразилското министерство на здравеопазването прогнозира стабилизиране на ситуацията с епидемията в страната през юли, постепенно забавяне на разпространението на заразата през август и спад през септември, отбелязва ТАСС.

Болсонаро има 5 дни да представи пред съда резултатите от тестовете си за коронавирус

Бразилия е в челната десетка в мрачната статистика в света по брой заразени и починали от новия коронавирус.

117 души са починали от коронавируса в Мексико, съобщиха здравните власти, цитирани от ТАСС.

С това общият брой на смъртните случаи в страната достигна 2271. Регистрираните заразени са се увеличили с 1434 до 24 905.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7197  В Китай има нов случай на COVID-19, само че не и на жертви В Китай има нов случай на COVID-19, само че не и на жертви  Израел е изолирал основни антитела против ковид Израел е изолирал основни антитела против ковид  Поставиха КПП-та в махала в Ямбол Поставиха КПП-та в махала в Ямбол
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР