Брадите и мустаците не представляват благоприятна среда за разпространението и

...
Брадите и мустаците не представляват благоприятна среда за разпространението и
Коментари Харесай

Брадите и мустаците не са среда за разпространение на COVID-19

Брадите и мустаците не представляват благоприятна среда за разпространението и проникването в организма на новия коронавирус, заяви водещият експерт Михаил Лебедев от руския Център за молекулярна диагностика към държавната служба Роспотребнадзор, цитиран от ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3341
Но по неговите думи това не означава, че за лицевото окосмяване не трябва да бъдат полагани необходимите хигиенни грижи. По-рано в британския в. " Дейли мейл " се появи публикация на Центъра за контрол и профилактика на заболяванията на САЩ, според която лицевото окосмяване снижава ефективността на защитните маски и повишава риска от заразяване с коронавирус и други заболявания.

Коронавирусът може да оцелее върху обувки пет дни

" Избръсването на мустаците и брадата на пръв поглед изглежда напълно логично, коментира Лебедев. Но не трябва да се забравя, че вирусът се предава по въздушно-капков път, а брадите и мустаците са неподходяща среда за неговото внедряване и размножаване. "

Учени разкриха колко може да оцелее коронавирусът на повърхност или във въздуха

Според експерта мъжкото лицево окосмяване не представлява опасност нито за притежателите на брадите, нито за околните. Но те трябва редовно да се измиват със сапун. И то не само по време на пандемия, допълва БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3341  Шестима души нарушиха карантината си в Софийско Шестима души нарушиха карантината си в Софийско  Община Видин стартира пролетно разчистване без присъединяване на жителите Община Видин стартира пролетно разчистване без присъединяване на жителите  Жена, избягала от карантината си в Монтанско, с цел да пазари: Не съм болна - мога да излизам Жена, избягала от карантината си в Монтанско, с цел да пазари: Не съм болна - мога да излизам
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР