Бившият италиански премиер Матео Ренци вчера призова ваксинацията срещу коронавирус

...
Бившият италиански премиер Матео Ренци вчера призова ваксинацията срещу коронавирус
Коментари Харесай

Бивш италиански премиер призовава за задължителна ваксинация срещу коронавируса

Бившият италиански премиер Матео Ренци вчера призова ваксинацията срещу коронавирус да бъде направена задължителна, ако и когато бъде разработена сигурна ваксина, предадоха БТА и ДПА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11368
Изявлението, качено на интернет сайта на Ренци, противоречи на по-ранни препоръки на настоящия италиански премиер Джузепе Конте.

" Ако наистина разполагаме с ваксина срещу Ковид-19, тя трябва да е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА за всички. Задължителна, а не доброволна ", написа политикът.

В интервю за в. " Кориере дела сера " Ренци добави: " След всичко, което преживяхме, какво трябва да правим с ваксинацията? Да оставим ли хората сами да решават и след това всички да трябва бъдем под карантина за три месеца? "

Това изявление показва, че бившият лидер, който напусна левоцентристката Демократическа партия (ДП) в края на 2019 г. и основа собствена партия " Италия Вива ", е на различно мнение от Конте.

" Не смятам, че ваксинацията трябва да е задължителна, но това може да стане възможно ", заяви в неделя Конте, като добави, че се надява да бъде разработена ваксина по-късно тази година.

Италиански институт планира да тества разработена в страната ваксина върху доброволци от 24 август. Това обаче е едва първата фаза на клиничните изпитания, докато други страни вече са доста по-напред в материята, отбелязва агенцията.

Досега Италия е регистрирала 250 хиляди случая на коронавирус, а над 35 хиляди души са починали от Ковид-19.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11368  Колумбия записва рекорден растеж на броя на инфектираните с ковид - 12 830 за денонощие Колумбия записва рекорден растеж на броя на инфектираните с ковид - 12 830 за денонощие  210 нови случая на ковид, 12 са умряли за денонощието 210 нови случая на ковид, 12 са умряли за денонощието  Ливан регистрира нов връх в броя на инфектираните с ковид за денонощие Ливан регистрира нов връх в броя на инфектираните с ковид за денонощие
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР