Белият дом прогнозира, че жертвите на коронавируса в САЩ ще

...
Белият дом прогнозира, че жертвите на коронавируса в САЩ ще
Коментари Харесай

Между 100 и 240 хиляди души ще умрат в САЩ от коронавируса, прогнозира Белият дом

Белият дом прогнозира, че жертвите на коронавируса в САЩ ще бъдат между 100 000 и 240 000, ако се спазват сегашните указания за социално дистанциране, предаде Асошиейтед прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3495
Прогнозите бяха представени вчера на брифинг в Белия дом. Ако не бяха въведени мерки за спазване на социална дистанция в страната, щяха да умрат между 1,5 милиона и 2,2 милиона души, заяви координаторката на работната група в Белия дом за борба с Ковид-19 Дебора Бъркс, предаде БТА.

Президентът Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския призова американците да се подготвят за тежки две седмици, но предрече, че страната ще види скоро " светлина в края на тунела ".

" Искам всеки американец да е подготвен за трудните дни, които предстоят ", каза Тръмп на пресконференция в Белия дом. " Ще преминем през много тежки две седмици ", допъли той.

Рекорден брой жертви на COVID-19 в САЩ за едно денонощие

В неделя Тръмп удължи до 30 април мерките за социална дистанция, които включват призив към американците да не се събират на масови прояви, да работят от вкъщи, да се спрат училищните занятия и др.

Досега над 3700 души са загубили живота си в САЩ, а заразените в страната са 184 000 по данни на университета " Джонс Хопкинс ", предаде Франс прес.

" Виждаме какво става в Ню Йорк, положението е много тежко " и " трябва да се подготвим за нарастване на числата през идните дни или следващата седмица ", предупреди д-р Антъни Фаучи, един от основните съветници на Тръмп за пандемията.

" Но не бива да се обезсърчаваме от това, защото мерките за смекчаване " на разпространението на заразата " работят и ще продължат да дават резултати ", добави той.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3495  9 чиновници от Организация на обединените нации в Женева са с ковид 9 чиновници от Организация на обединените нации в Женева са с ковид  Нидерландия удължава ограниченията за битка с ковид до 28 април Нидерландия удължава ограниченията за битка с ковид до 28 април  Нови случаи на ковид по света Нови случаи на ковид по света
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР