Белгийските власти обмислят да затворят границите на страната като мярка

...
Белгийските власти обмислят да затворят границите на страната като мярка
Коментари Харесай

Белгия обмисля затваряне на границите като противоепидемична мярка

Белгийските власти обмислят да затворят границите на страната като мярка срещу разпространението на епидемията от COVID-19, съобщават местни медии.

Отбелязва се, че засега премиерът Александер де Кро е на мнение, че пътуванията трябва да останат възможни, макар и " крайно непрепоръчителни ". Национални експерти настояват пътуванията да се забранят временно заради новите мутации на вируса на болестта, или поне всички влизащи в страната да бъдат подлагани на изследване и карантина. Засега тези мерки се прилагат само за хората, прекарали в чужбина повече от 48 часа.

Посочва се, че в Белгия вече са открити няколко случая на носители на вирусни мутации. Днес се съобщава за случай на починал мъж на 82 години пет дни, след като е бил ваксиниран срещу новото заболяване. Уточнява се, че се очаква оценка за причината за неговата смърт, както и че починалият е имал съпътстващи заболявания.

По последни данни в страната вече са имунизирани около 35 хиляди души. Според националния имунизационен календар в Белгия все още се прилага само ваксината на " Пфайзер ", а до края на месеца ще започне използването и на препарата на " Модерна ". От февруари предстои въвеждане и на ваксината на " АстраЗенека ", чието одобрение се очаква след две седмици. Засега ваксини се поставят само в домовете за стари хора.

От април се очаква да бъдат прилагани също ваксините на " КюрВак " и " Джонсън и Джонсън ". Освен за възрастните хора, първите ваксини ще получат също здравните работници, а от април имунизацията ще обхване служителите в обществените услуги. Общата имунизация на пълнолетните белгийци се предвижда от юни. Досега в Белгия новата болест взе 20 294 жертви, при 672 886 открити вирусоносители и над 7,5 милиона изследвания.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18320  Актрисата Джуди Денч се имунизира против COVID-19 Актрисата Джуди Денч се имунизира против COVID-19  Доц. Гломб изясни какво ни демонстрира COVID-19 Доц. Гломб изясни какво ни демонстрира COVID-19  Дежа вю: В Китай още веднъж започнаха да строят незабавни центрове за карантиране на инфектирани Дежа вю: В Китай още веднъж започнаха да строят незабавни центрове за карантиране на инфектирани
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР