Антителата срещу новия коронавирус, които присъстват в организма на преболедували

...
Антителата срещу новия коронавирус, които присъстват в организма на преболедували
Коментари Харесай

Антителата срещу COVID-19 се предават на бебето от майчината кърма

Антителата срещу новия коронавирус, които присъстват в организма на преболедували жени, се предават на бебетата им чрез кърмата, предаде ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10447
Агенцията цитира Татяна Руженцова, ръководител на клиничните изследвания към руския регулатор Росспотребнадзор. Тя изтъкна обаче, че тези антитела не са достатъчни за пълното предпазване на кърмачето.

Изследователи на коронавируса изучават всичко - от кърмене до взривни технологии

" На нас са ни добре известни преимуществата на кърменето, чрез което постъпват в организма на бебето имуноглобулините на майката, защитаващи го от инфекция. При кърмачетата съдържанието на стомаха и на дванадесетопръстника не е толкова агресивно, както при възрастните. Киселинността е много по-ниска, ферментите са по-малко и поради тази причина антителата не се разрушават и попадат в организма на пеленачето. Ако майката е изградила имунитет, тя го предава и на детето си. Но тази защита съвсем не е достатъчна, особено ако в помещението има кашлящи и дишащи болни ", изтъкна Руженцова.

Страхът и отчаянието пречат на научните изследвания на коронавируса и на създаването на нови лекарства

Тя съветва майките да избягват посещения с кърмачетата на молове, ресторанти и места със струпвания на хора, при които съществува риск от контакти с инфектирани хора, допълва БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10447  Тестват личния състав на шивашка фабрика поради COVID-19 Тестват личния състав на шивашка фабрика поради COVID-19  Австралийски служители на реда: Обличайте се! Австралийски служители на реда: Обличайте се!  Бившият национал по битка Николай Щерев умря от ковид Бившият национал по битка Николай Щерев умря от ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР