Англичаните Доминик Питър и неговата съпруга Емили били на почивка

...
Англичаните Доминик Питър и неговата съпруга Емили били на почивка
Коментари Харесай

Мечтана почивка в Ямайка се превърна в кошмар за английско семейство

Англичаните Доминик Питър и неговата съпруга Емили били на почивка в Ямайка с двете си деца, когато на мъжа му се наложило спешно да влезе в болница за животоспасяваща операция.
Неговата 12-годишна дъщеря Амелия след това се разболяла от остър гастроентерит.
Бащата на Доминик, долетял от Англия, за да бъде до сина си, но получил сърдечен удар, докато се гмуркал с шнорхел.
" Това, което се надявахме, че ще бъде една заслужена почивка в рая, се оказа най-големият кошмар за семейството, при който на трима от нас наложи да получават спешна медицинска помощ ", споделя пред BBC 42-годишният г-н Доминик Питър, който е учител.
Семейството пристига в петзвездния курорт Beaches Resort в Негрил, Ямайка на 22 юли за двуседмична почивка.
Следобед на следващия ден на г-жа Питър й се наложило да повика мединцска сестра, защото съпругът й изпитвал сериозни болки.
Сестрата повикала лекар, който пък предписал вливане на морфин и стероиди чрез система.
" Впоследствие открихме, че Доминик е получил прищипване на червата; това можеше да се случи по всяко време, но се случи точно когато бяхме на почивка, " казва г-жа Питър.
Питър бил приет в болница в град на около 90 км. от курорта, където му била направена животоспасяваща операция, при която част от червата му били премахнати.
" Трябваше да платим предварително 16 000 паунда (17 900 евро), за да може той да бъде транспортиран до болницата и да му бъде направена операция, " казва г-жа Питър.
" Не можех да пътувам с него до болницата, тъй като това се случи посред нощ, а аз трябваше да остана с момичетата. Той трябваше да отиде сам.
" Най-лошото е, че не знаех дали съпругът ми е жив. Когато се обадих в болницата, оттам ми казаха, че не могат да обсъждат нищо по телефона. “
Няколко дни след това, тяхната дъщеря Амелия получава остър гастроентерит и обезводняване.
Тя прекарва цяла вечер на системи в хотелската стая, след което по-малката дъщеря Матилда се оплаква от болки в стомаха.
Майката и бащата на Доминик Питър пристигат от Англия, за да бъдат близо до тях.
По-възрастният г-н Питър обаче започва да се задушава, докато се гмурка с шнорхел.
След като успял някак да стигне до хотела, бил приет в същата болница като сина си, който бил изписан три дена преди това.
Семейството натрупало 21 000 паунда (23 500 евро) сметка за медицински разходи, които впоследствие застрахователите възстановили.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР