Американският лидер Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и

...
Американският лидер Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и
Коментари Харесай

Тръмп обяви извънредно положение във Вашингтон

Американският лидер Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския обяви извънредно положение и изпрати федерална помощ на властите във Вашингтон във връзка с усилията за осигуряване на сигурността в американската столица преди встъпването в длъжност на новоизбрания президент Джо Байдън на 20 януари, предаде БНТ.

Това решение ще позволи на федералните власти да разпределят средства за подпомагане на града по ускорен начин.

По-рано ФБР предупреди, че се планират въоръжени протести във Вашингтон и по цялата територия на страната в дните преди церемонията по встъпване в длъжност на избрания за президент на САЩ Джо Байдън на 20 януари, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес, позовавайки се на свои анонимни източници.

Американските власти решиха да започнат от утре, с шест дни по-рано от предвиденото, засилването на мерките за сигурност във връзка с церемонията по встъпването в длъжност на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън на 20 януари, съобщиха Ройтерс и ТАСС.

Дотогава разположените близо до Белия дом и Конгреса административни сгради, магазини и ресторанти ще бъдат недостъпни.

Пентагонът обяви вчера, че е разрешил разполагането на 15 хиляди войници от Националната гвардия във Вашингтон за церемонията, за да бъде избегнато ново насилие след щурма на Капитолия миналата седмица.

Близо 5000 допълнителни войници може да бъдат изпратени към тях за церемонията. За момента тяхната мисия се ограничава до логистична подкрепа на местната полиция и те ще бъдат оторизирани " само в краен случай " да извършват арести, ако ситуацията излезе извън контрол, заяви генерал Даниъл Хокансън, който отговаря за Националната гвардия в министерството на отбраната.
Всичко по тематиката: Размириците в Капитолия 104  Медии: Опитът за импийчмънт на Доналд Тръмп е рисков ход Медии: Опитът за импийчмънт на Доналд Тръмп е рисков ход  Уолстрийт къса с Доналд Тръмп Уолстрийт къса с Доналд Тръмп  Свободата на словото не включва фашисти, расисти и терористи! Точка! Свободата на словото не включва фашисти, расисти и терористи! Точка!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР