Администрацията на американския президент Доналд Тръмп планира да изтегли от

...
Администрацията на американския президент Доналд Тръмп планира да изтегли от
Коментари Харесай

Мълния! Тръмп отдаде заповед за извеждане на войските на САЩ от Сирия, причината е...

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп планира да изтегли от Сирия всички американски войници, заяви в сряда представител на Пентагона, а президентът Тръмп обяви победа срещу „ Ислямска държава “, пише авторитетното американско издание The Washington Post.

Президентът, в съобщение в социалната мрежа „ Туитър “, каза, че Съединените щати " победиха „ Ислямска държава “ в Сирия, което е единствената ми причина да съм там по време на президентството на Тръмп ". Изявлението му дойде малко след като новините съобщиха, че Белият дом е взел решение във вторник да изтегли бързо цялата американска сила от повече от 2000 военнослужещи от Сирия и да прекрати продължителната американска наземна кампания срещу „ Ислямска държава “.

Тръмп отдавна обещава да приключи кампанията срещу „ Ислямска държава “ и оспорва стойността на скъпите и опасни военни мисии в чужбина. Но войските на САЩ, работещи заедно със сирийските партньори, все още се борят да изкоренят останалите джобове от бойци на групировката в Централна Сирия. Едно рязко американско оттегляне би поставило въпроса дали бойците на „ Ислямска държава “ не биха могли по-лесно да си възвърнат силата.

Решението е нов завой на фона на неуспеха на американските лидери да намерят решение за дългия граждански конфликт в Сирия, в който участват както американски съюзници така и съперници -Турция, Русия и Иран, пише изданието.

Администрациите на Тръмп и Обама не се решават да се намесят по-ангажиращо в конфликта в Сирия, но много високопоставени служители, включително в Държавния департамент и Пентагона, подкрепиха продължаващото присъствие на войски в Сирия, докато се подобрят условията за сигурност и може да се постигне политическо решение, припомня вестникът.

Представителите на отбраната, говорейки при условие на анонимност за решението, което все още не е обявено, заявиха, че изтеглянето се очаква да се случи възможно най-бързо и ще засегне цялата сила на повече от 2000 американски члена на службата. The Wall Street Journal съобщи за първи път в сряда, че американските войски ще бъдат изтеглени от Североизточна Сирия.



Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР