Авторитетната бразилска клиника Алберт Айнщайн е разработила първия в света

Авторитетната бразилска клиника Алберт Айнщайн е разработила първия в света ...

Бразилска клиника разработи първия генетичен тест за новия коронавирус.


Авторитетната бразилска клиника "Алберт Айнщайн" е разработила първия в света генетичен тест за откриване на новия коронавирус, предаде ТАСС. Агенцията цитира публикация на информационния портал G-1.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8364
Според него високоточният тест е бил патентован на територията на САЩ в международната патентна система на Световната организация за интелектуална собственост. Той ще бъде достъпен за диагностика на инфекцията от началото на месец юни.

В основата на разработката на бразилските учени е използвано секвениране от ново поколение. При него се анализират неголеми фрагменти ДНК за определяне на заболяването. За да бъде разпознат SARS-CoV-2, изследователите са адаптирали този метод за работа с РНК, присъстваща във вирусите от различен тип.

Тестът притежава 100-процентова точност и изключва възможността за получаване на неверни резултати.

Рекорден брой смъртни случая от COVOD-19 за един ден в Бразилия

Неговата ефективност е съпоставима със PCR-тестовете, които понастоящем се използват за откриване на Covid-19.

Това е първият генетичен тест, който може да бъде използван за масова диагностика, тъй като с него могат да бъдат изследвани 1 536 образци - 16 пъти повече, в сравнение с PCR тестовете.

В качеството на биоматериал може да се използва слюнка или носоглътъчен секрет, допълва БТА. 

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 8364 Епидемиологът д-р Масимо Гали разкри: Ситуацията в Милано е взривоопасна Епидемиологът д-р Масимо Гали разкри: Ситуацията в Милано е взривоопасна Китай: Епидемията от COVID-19 не е приключила Китай: Епидемията от COVID-19 не е приключила  Изписан е и последният пациент с COVID -19 от силистренската болница Изписан е и последният пациент с COVID -19 от силистренската болница
Повече за Коронавирус
corona най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България

Източник: novini.bg