Австрийското външно министерство днес издаде предупреждение австрийските граждани да не

...
Австрийското външно министерство днес издаде предупреждение австрийските граждани да не
Коментари Харесай

Австрия издаде предупреждение гражданите ѝ да не пътуват до Испания

Австрийското външно министерство днес издаде предупреждение австрийските граждани да не пътуват до Испания, с изключение на Балеарските и Канарските острови, съобщава БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11243
Стъпката идва в момент, когато нарастват тревогите, че летовниците могат да се заразят с COVID-19 и да го разпространят след завръщането си.

Белгия въвежда задължителна карантина за част от пътниците от България

Мярката ще влезе в сила в понеделник, а хората връщащи се от Испания ще трябва да представят отрицателен тест за коронавирус, заяви министерството.

Решението на Австрия е последният от ударите върху зависимата от туризма испанска икономика, след като Великобритания, Германия и Швейцария неотдавна предупредиха гражданите си да не пътуват за ваканции на испанските плажове или поне не до определени райони на страната.

Разпространението на заразата в Испания се забави, след като властите наложиха една от най-строгите карантини в Европа. Новите случаи обаче отново отбелязаха ръст и достигнаха рекорда от периода след вдигане на карантината с 1772 новозаразени вчера.

Австрия засега се справя с кризата от коронавируса доста добре, но също отбеляза ръст на инфекциите с началото на сезона на летните почивки. Страната с население 8,9 милиона души регистрира към днешна дата общо 21 689 случая на COVID-19 и 719 починали от заразата.

Вчера Австрия е регистрирала 148 новозаразени, което е най-голям ръст от 30 юли.

Страната вече наложи строги изисквания за тестване за пристигащи от балканските държави, след като регистрира нарастване на инфекциите на пътници, връщащи се от региона. Австрия има издадени предупреждения за избягване на пътувания до Албания, Босна, Косово, Черна гора, Република Северна Македония и Сърбия, както и до членовете на Европейския съюз - България и Румъния.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11243  Заразените с COVID-19 в света надвишиха 19 милиона Заразените с COVID-19 в света надвишиха 19 милиона  Случаите на ковид в Гърция не престават да порастват Случаите на ковид в Гърция не престават да порастват  Дания издаде рекомендация да не се пътува до Испания и Андора Дания издаде рекомендация да не се пътува до Испания и Андора
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР