104,5 кг марихуана задържаха митническите служители от МП Калотина и

...
104,5 кг марихуана задържаха митническите служители от МП Калотина и
Коментари Харесай

Спипаха над 100 кг марихуана на МП Калотина

104,5 кг марихуана задържаха митническите чиновници от Министерство на правосъдието Калотина и отдел „ Борба с наркотрафика “ в Търговско дружество Митница София, оповестиха от Агенция " Митници ".

На 08.08.2022 на Министерство на правосъдието Калотина митническите инспектори стопират за щателна митническа инспекция товарен автомобил - комбинация с влекач и полуремарке, ръководен от С.Б., турски жител. По документи в товарния автомобил се транспортират железни произведения за Турция.

Камионът е селектиран за инспекция с рентген, при която са открити подозрителни плътности в товарното помещение.

При физическа инспекция митническите чиновници виждат, че е осъществявана операция на въжето на ремаркето, а при отваряне на самото ремарке откриват 3 кашона, които са цялостни с голям брой пакети, опаковани в транспарантно фолио и облепени с тиксо.

След отваряне на един от пакетите митническите инспектори откриват съществуването на зелена тревиста маса, която при изработен полеви наркотест е реагирала позитивно на марихуана.

Общото арестувано количество марихуана от митническите чиновници е 104,530 кг., разпределено в 100 пакета с друга величина.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на Търговско дружество Митница София. Под управлението на Окръжна прокуратура – София се водят дейности по следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член чл. 242, алинея 2 от Наказателен кодекс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР