102-годишен мъж от индийския щат Харяна, записан като мъртъв в

...
102-годишен мъж от индийския щат Харяна, записан като мъртъв в
Коментари Харесай

Жив съм: 102-годишен мъж, обявен за мъртъв, протестира в името на пенсията си

102-годишен мъж от индийския щат Харяна, записан като мъртъв в формалните регистри, излезе на митинг против решението на държавното управление на щата да спре пенсията му, написа ndtv.

Дули Чанд от град Рохтак се появи пред медиите, с цел да потвърди, че е жив. По-късно той провежда шествие в града в поддръжка на изказванието си и прикани държавното управление да възвърне пенсията му допустимо най-рано.

„ Получих последната си пенсия за напреднала възраст през март. След това пенсията ми беше спряна, защото съгласно държавните регистри съм мъртъв. Оттогава се пробвам да потвърдя, че към момента съм жив, само че на вятъра “, сподели господин Чанд.

Доказателства за самоличността му, в това число неговите персонални документи и банкови извлечения, бяха показани пред медиите, с цел да удостоверят, че той към момента е жив.

Неговият внук сподели, че е подал тъжба към основния министър на Харяна преди повече от месец, само че към момента няма отговор.

Навин Джайхинд, някогашният президент на Харяна, който придружаваше господин Чанд по време на диалога му с медиите, също изиска пенсията му за напреднала възраст да бъде възобновена неотложно.

" Жалко е, че такива възрастни поданици са унизени посредством прекъсване на пенсиите им. Не са подхванати съответни дейности макар подадената тъжба в отдела за разглеждане на тъжби на основния министър ", оплака се той.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР