102-годишен австралийски ветеран от войната отказва да се пенсионира, като

...
102-годишен австралийски ветеран от войната отказва да се пенсионира, като
Коментари Харесай

102-годишен ветеран от ВСВ отказва да се пенсионира

102-годишен австралийски деец от войната отхвърля да се пенсионира, като даже стартира цяла нова кариера в по-късен стадий от живота.

За доста от нас пенсионирането е времето, в което имаме свободата да можем да си починем, да вършим това, което обичаме, да отидем на разходка или да прекараме дните си, четейки някоя хубава книга, само че освен през почивните дни, а и във всеки един ден – това е далечното и мечтано бъдеще за всеки човек.

Такова безшумно и умерено битие обаче не е мечтано от Фил Ходжсън



102-годишният деец от Втората международна война може да се е пенсионирал - за малко, през 1962 година, само че не му лишило доста време преди този момент да го отегчи. Вместо да прекарва дните си умерено, той взема решение, че би трябвало да има занимание. Още от този момент той потвърди, че човек може да научи нови умения и да стартира друга специалност - без значение на каква възраст е.

Преди да се бие за страната си във ВСВ, Ходжсън работи като бръснар от 1934. На втората си работа работи като търговски представител.

През 1962 година той за малко се отдръпва обаче, само че бързо осъзнава, че не желае да седи кротичък и да „ гледа телевизия “, и се замисля по какъв начин да си обезпечи друга работа, макар че тогава е към този момент към 60-годишен - така102-годишният разкрил, че има пристрастеност към дървообработването.



Към днешно дата 102-годишният мъж работи в южната част на Сидни – в Центъра за възобновяване на играчки „ Графство Съдърланд “, където през последните 15 години поправя и прави детски играчки.

„ Магазинът е учреден от пенсиониран служащ в съдърландското графство - Тед Брукър, през 1975 година и към него даже се причислява " Dot Hopwood Repairing " - които рециклират играчки, с цел да подпоогнат нуждаещи се фамилии ", съгласно страницата им във Facebook.

На въпроса за какво е направил такава смяна в кариерата и взема решение да остане ангажиран, вместо да продължи живота си в пенсия, Ходжсън споделя: „ Какво друго бих правил другояче? “. Ходжсън е живее самичък, откогато жена му е умряла – преди 5 години.

102-годишният деец в този момент прекарва дните си в разработване на дребни куклени къщи и мебели за тях – дребни столове, маси тоалетни, кревати и даже закачалки за палта. Той разказва работата си като „ много занимателна “.

Възрастните чиновници съставляват по-голямата част от служащите в Центъра за възобновяване на играчки „ Графство Съдърланд “, само че все пак, Ходжсън е най-възрастният доброволец в центъра.

Центърът даже съумява да събере 27 000 $ за локалната си общественост през 2021 година и всичките му облаги отиват за щедрост.

102-годишният изяснява какъв брой доста се радва, че работи за центъра през всеки ден и че няма недоволства, нито пък съжалява.

Ходжсън също означи, че скоро не възнамерява да се отдръпна.

Превод: Glasnews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР