101-ва въздушнодесантна дивизия на армията на САЩ бе разположена в

...
101-ва въздушнодесантна дивизия на армията на САЩ бе разположена в
Коментари Харесай

"Крещящите орли" на САЩ готови да възпрат руските терористи на румънско-украинската граница

101-ва въздушнодесантна дивизия на армията на Съединени американски щати бе ситуирана в Европа за първи път от съвсем 80 години на фона на възходящото напрежение сред Русия и водения от Съединени американски щати боен съюз НАТО. Леката пехота, наречена " Крещящите орли ", е подготвена да се разположи на всяко полесражение в света в границите на часове, подготвена за борба, написа CBS.
 
Екип на малкия екран се причисли към заместник-командира на дивизията, бригаден военачалник Джон Лубас, и полковник Едуин Матайдес, пълководец на 2-ра бригадна бойна група, на хеликоптер " Блек Хоук " за едночасовото пътешестване до самия завършек на територията на НАТО - единствено на към три благи от границата на Румъния с Украйна.
 
От момента, в който съветският президент и военнопрестъпник Владимир Путин стартира пълномащабното си навлизане в Украйна на 24 февруари, неговите сили напреднаха на север от Кримския полуостров, украински район, който Москва нелегално завладя през 2014 година Повече от седем месеца съветските терористични войски се опитваха да навлязат по черноморското крайбрежие в региона на Херсон, за да завладяват основните украински пристанищни градове Николаев и Одеса.
 
Тяхната цел е да пресечен целия достъп на Украйна до морето, оставяйки страната и нейните военни сили без изход на море. Тази опасност, толкоз покрай територията на НАТО в Румъния, е повода да бъде изпратена една от най-елитните американски дивизии за въздушно нахлуване с известно тежко съоръжение.
 
" Готови сме да пазиме всеки сантиметър от територията на НАТО ", изрично съобщи бригаден военачалник Джон Лубас. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР