100 свързани лица усвояват 67% от директните плащания в агросектора

...
100 свързани лица усвояват 67% от директните плащания в агросектора
Коментари Харесай

Топ 5 на измамите в агросектора

100 свързани лица усвояват 67% от директните заплащания в агросектора Баща и наследник Близнакови прибраха 1,5 млн. за нови оранжерии и ги банкрутираха
За 12 години откогато усвояваме европейски средства, дадохме своя значителен принос към лъжливите схеми, по които фермерите от страните членки точат пари от Брюксел. Ето и топ 10 на най-често срещаните измами:

1. Виртуални стада

Най-често са от коне, само че има и такива с овце и даже крави. Схемата разрешава да се точат пари от помощта, която се отдава за поддържането на пасища, както и от дотацията за глава добитък.

2. Мобилни кошери

Едни и същи кошери се показват за инспекция от разнообразни стопани.

3. Гъбата кладница

При нея дотацията е на кв. м, а не на декар. Гъбата е подобаваща за индустриално развъждане единствено в профилирани пространства, само че стана обект на инвестиция в десетки планове по размер 112 " Млад фермер ", отглеждана върху дървени пънчета на равнищата.

4. Къщите за посетители

В първия програмен интервал с европейски средства се построиха хиляди такива, които обаче не одобряват посетители, а притежателите им просто използваха капиталовата дотация, с цел да ремонтират и обзаведат вилите си.

5. Бели петна

Получаване на директни заплащания за непотърсени от притежателите им земи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР