100 милиарда долара - повредена инфраструктура на Украйна Войната с

...
100 милиарда долара - повредена инфраструктура на Украйна Войната с
Коментари Харесай

Forbes: Осем факта за три месеца война в Украйна

100 милиарда $ - развалена инфраструктура на Украйна

Войната с Русия унищожи съвсем два пъти повече пътища, в сравнение с успяхме да изправим за две години на „ Велико строителство “. 23 500 км пътища и повече от 300 изкуствени структури, разрушени от съветската войска, би трябвало да бъдат възобновени, сподели Андрий Ивко, първият заместник-ръководител на Укравтодор. През есента на 2021 година той сподели пред Forbes, че за две години „ огромното строителство “ е обновило и построило повече от 14 000 км пътища.

Общо, съгласно Киевското учебно заведение по стопанска система, единствено директните загуби от вреди на физическа инфраструктура са достигнали 97,4 милиарда $ към 19 май. От тази сума 35% се пада на унищожаването на жилищни здания, 32% - автомагистрали, 11% - активи на предприятия, 7% - цивилен летища. Като се има поради междинният ритъм, загубата към 24 май може да се оцени на към 100 милиарда $.

7 месеца е предстоящият интервал до края на войната

Според изследването „ Продължителност на междудържавните войни, 1816-1985 “ 60% от войните не престават до шест месеца, 13% - от шест месеца до една година и единствено 5% не престават повече от пет години. Средната дълготрайност на войната е година и половина.

В същото време 41% от украинските респонденти чакат войната да завърши в границите на три до шест месеца, съгласно непредставително изследване, в което вземат участие над 18 000 души. Средната предстояща дълготрайност на войната, съгласно същото изследване, се усилва с течение на времето и в този момент е към седем месеца от датата на анкетата.

Повече от 8000 цивилни убити и ранени (с изключение на данни от краткотрайно недостъпни региони)

Според Организация на обединените нации към 20 май Украйна е изгубила 3838 убити цивилни и 4351 ранени. Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида акцентира, че действителните цифри могат да бъдат доста по-високи, защото в доста случаи информацията е лимитирана или към момента се събират доказателства. По-специално това се отнася за данните за Мариупол, Изюм и Попасна. Най-малко 232 деца са убити и 431 ранени след войната, съгласно Генералната прокуратура на Украйна.

13 милиарда $ - загуба на съветска техника

Най-скъпият погубен съветски боен обект беше ракетният крайцер „ Москва “ (750 милиона долара). Поради това Ukrposhta разруши джакпота. Ден след издаването на марката с крайцера „ Москва “, украинските военни удариха този противников транспортен съд. В резултат на това се образуваха опашки за марката и се организираха търгове. И единствено Ukrposhta завоюва 1 милион $ от тази марка.

Освен „ Москва “, най-скъпите унищожени съветски обекти са транспортният аероплан Ил-76 (86 милиона долара) и огромният десантен транспортен съд „ Саратов “ (75 милиона долара). През първите седмици на войната цената на унищоженото съветско съоръжение беше минимум 1,5 милиарда $ на седмица, само че по-късно тази цифра понижа. През последните 7 дни съоръжение на стойност към 400 милиона $ беше унищожено.

390 въздушни аларми в Киев

В Украйна съвсем всеки ден се афишират въздушни набези. В столицата за три месеца общата му дълготрайност е 17 дни. Кметът на Киев Виталий Кличко обаче към този момент не моли киевчани да не се връщат в града. В столицата последователно се усилват дните без сирени.

147 - броят на новите герои на Украйна

За три месеца Украйна получи най-вече Герои в историята на независимостта, 75 от тях получиха тази купа посмъртно. Преди това най-големият брой герои в Украйна се появи през 2014 година - 110 души. 99 от тях са Героите на Небесната стотица, които са удостоени с това звание с президентски декрет от 21 ноември 2014 година Първият воин на Украйна беше Борис Патон, който получи тази купа през 1998 година

30-50% Оценка на спада на Брутният вътрешен продукт през 2022 година

Според разнообразни оценки Украйна ще получи по-малко от 60-100 милиарда $ Брутният вътрешен продукт. Колко е това? Тази сума е съпоставима с обществения дълг, който към 31 март 2022 година възлиза на $96,8 милиарда Откъде идват оценките за загубите на Брутният вътрешен продукт? Forbes проучва по какъв начин водещите институции правят оценка спада на украинската стопанска система. След това Европейска банка за възстановяване и развитие намали прогнозата си за спад на Брутният вътрешен продукт на Украйна от 20% на 30%.

125 000 кв. км - площта на окупираните от Русия територии на Украйна

От 2014 година насам съветската войска завзе толкоз доста украински земи, че общата й повърхност надвишава обединените територии на Унгария и България. Рекордът за повърхност на окупираната територия падна на 2022 година Към 23 февруари е имало 43 300 квадратни метра под съветска окупация. км, или 7% от украинската територия. Сега тази повърхност е 2,9 пъти по-голяма. Временно неконтролираните територии включват Автономна република Крим, елементи от областите Донецк, Луганск, Харков, Херсон, Запорожка и град Севастопол. По време на войната въоръжените сили изцяло освободиха Киевска, Черниговска, Сумска, Николаевска и Житомирска области от съветски нашественици. Цялата територия на Украйна е 603 548 квадратни метра. км.

Но Русия освен окупира украинските земи, тя също по този начин управлява елементи от Грузия, Молдова и Япония.

. Превод и редакция: Фрог нюз

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР