100-годишната прабаба на шестима пра-правнуци отпразнува раждането на първата дългоочаквана

...
100-годишната прабаба на шестима пра-правнуци отпразнува раждането на първата дългоочаквана
Коментари Харесай

След 75 години чакане: в английско семейство се роди момиче

100-годишната прабаба на шестима пра-правнуци отпразнува раждането на първата дълго чакана пра-правнучка .

В британския град Нортфлийт, графство Кент, семейство, в което са се раждали единствено момчета в продължение на 75 години, чества раждането на първото момиче от 1947 година насам, заяви Daily Mirror.

100-годишната прабаба Гуен Смит беше изключително удовлетворена от дълго чаканата си правнучка, която бе кръстена Маева. Понеже Смит живее в старешки дом, фамилията й трябваше да договаря с управлението, с цел да отпразнува рождения ден на момичето в уголемен формат.

На тържеството се събраха пет генерации от фамилията: измежду гостите бяха 5 внуци, 8 правнуци и 6 пра-правнуци на британката.

Смит е родена на 28 февруари 1921 година. На 16-годишна възраст тя срещнала младия мъж Рон и през 1940 година се омъжила за него. След сватбата Рон е бил изпратен в чужбина за пет години като част от инженерните войски на Обединеното кралство. След събирането, двойката се радвала  да пътува дълги години, отглеждайки двете си дъщери Глория и Сандра.

По-рано беше обявено, че в Ливърпул три генерации дами в едно семейство са родени в един и същи ден. Журналистите на Liverpool Echo означиха, че вероятността за такова съвпадане е почти 135 000 към едно.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР