10 от първоначално задържаните около 30 инспектори от Автомобилната администрация

...
10 от първоначално задържаните около 30 инспектори от Автомобилната администрация
Коментари Харесай

Каква е била корупционната схема в ДАИ - Благоевград?

10 от в началото арестуваните към 30 инспектори от " Автомобилната администрация " в Благоевград, са с обвинявания за корупционни практики и остават в ареста за 72 часа. Сред тях са родственик на чиновник от Министерството на превоза и брачният партньор на прокурор от профилираната прокуратура.

Вижте директното включване на Ирина Николова.

Задържаните инспектори са направлявали активността на транспортни компании в Благоевградска област.
Даниела Начева - зам.-ръководител на Специализираната прокуратура: Начинът, по който е осъществявана инспекцията и установяването на съществени нарушавания, които по закон е следвало да се глобяват с хиляди левове, са били замествани с дребни нарушавания.
Така, с цел да избегнат санкции до 5000 лв., компаниите били принуждавани да заплащат по 300 евро рушвет, а инспекторите ги глобили с към 200 лв. и подправяли документи, с цел да напишат, че нарушаванията не са съществени.

По схемата са били изнудвани към 30 компании, най-вече с шефове чужденци, които се представлявали от български счетоводни адвокатски фирми. Имало случай, в който шефът отказал да заплати рушвет, само че счетоводителят дал парите, тъй като се страхувал от следствията за компанията.
Даниела Начева - зам.-ръководител на Специализираната прокуратура: Пликовете с парите, съдържащи подкупите, са предоставени под документите, които проверяващите са претендирали по отношение на инспекцията. Те са предоставяни в работните пространства на инспекторите.
По случая е употребен целият набор от Специални разследващи средства.
Главен комисар Ивайло Спиридонов - шеф на ГДБОП: Които дадоха опция, както да се фиксират даването на такива подкупи, по този начин и разделянето им сред тези чиновници.
Сред арестуваните инспектори са родственик на чиновник от Министерството на превоза и брачният партньор на прокурор от престъпния отдел на профилираната прокуратура.
Иван Гешев - началник на Специализираната прокуратура: Всичко това се е случило и няма някакви дейности за покровителстване, за пречене на това нещо.
До края на седмицата ще стане ясно дали прокуратурата ще изиска непрекъснат арест за арестуваните инспектори.
Вижте във видеото какво описаха водачи, които са потърпевши от корупционната скица.  10 от арестуваните чиновници на ДАИ-Благоевград са упрекнати в корупция 10 от арестуваните чиновници на ДАИ-Благоевград са упрекнати в корупция
Десет от арестуваните инспектори от Автомобилната ревизия в Благоевград са с обвинявания за корупция и остават в ареста за 72 часа. Сред тях е братът н...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР