10-минути от денонощието са най-инфарктни. Вижте кога Британски застрахователи анализираха

...
10-минути от денонощието са най-инфарктни. Вижте кога Британски застрахователи анализираха
Коментари Харесай

Застраховател определи кое време в денонощието е най рисково за ПТП

10-минути от денонощието са най-инфарктни. Вижте по кое време

Британски застрахователи проучиха благодарение на телематични устройства данните от 18 000 ПТП, станали през октомври и ноември в продължение на 5 години, с цел да дефинират кое време на денонощието е най-опасно за водачите. Според събраните данни, 20% от пътните произшествия се случват сред 16:00 и 18:00 ч., като 14,46% от тях са във времето от 17:00 до 17:10, когато множеството чиновници напущат офисите. Вторият рисков интервал е от 14:00 до 16:00 ч. с пик в 15:00–15:10 ч.
Кои са най-честите пътни произшествия, съгласно разбора?
В 34,25% от случаите едно транспортно средство удря задната част на друго; в 12,88% от произшествията автомобил лишава преимуществото на различен, в 7,79% от случаите автомобил катастрофира в паркирана кола, а в други 6,7% случая ПТП сменя внезапно лентата за придвижване.
Сравнявайки телематичните данни от интервала 2012-2017 година, специалистите означават, че рисът от ПТП през ноември се усилва с 12% спрямо октомври, а в интервала от 17 до 20 ч.в обстановката се усложнява още повече — аварийността през това време нараства с 29%. През ноември денят става по-къс и хората към момента не могат да се настроят психически, откъдето идва и по-големият растеж на ПТП, означават анализаторите.
Средната възраст на отговорните водачи е 23 години.
Данните от телематичните устройства още един път удостоверяват, че през нощта се случват повече пътни произшествия, в сравнение с през деня, по тази причина застрахователите предлагат на автошколите да дават повече часове на курсистите в тъмната част на денонощието.
Новите технологии отвличат водачите повече, вследствие на което порастват и случаите със смъртен излаз по пътищата.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР