10 кметове на общини и на по-малки населени места са

...
10 кметове на общини и на по-малки населени места са
Коментари Харесай

10 кметове в русенско със санкции за незаконни сметища на тяхна територия

10 кметове на общини и на по-малки обитаеми места са глобени с актове за нарушаване поради нечисти терени-съобщават от Русенската екоинспекция, представена от Българска национална телевизия. От началото на годината са осъществени 86 инспекции в трите области Русе, Разград и Силистра, които са разкрили противозаконни сметища.
Преди време, около разкопаването на противозаконното бунище край Червен бряг, екоминистърът изясни схемата с кметовете и боклука.
Димитров: Кметовете трансформират държавни земи в сметища и чакат да ги почистим
 
Контролът в този момент е разпореден от Върховната административна прокуратура.
Сред кметовете, позволили нарушавания на тяхна територия, са управниците на общините Кубрат, Цар Калоян, Исперих, Дулово и Тутракан. От по-малките обитаеми места наказания има и за кметовете на Голямо Враново, Смирненски, Глоджево, Сеново и Ново село. На кмета на с. Ново село пък е издадено документално предизвестие за несбъднат надзор на дейностите с битови и строителни боклуци. Наказание ще бъде наложено и на градоначалника на Силистра.
Екоинспекторите са открили, че на нечистите терени са изхвърлени битови и строителни боклуци. Площите заемали приблизително от 2 до 5 дка и са на територията на съществувалите преди години селски сметища. В област Силистра са открити терени със строителни боклуци от строителството на водния цикъл в града.
В Русенска област „ рекордьор “ по нечисти площи е община Ветово. Прави усещане, че на някои места, където преди са се образували противозаконни сметища в този момент са положени старания да няма ново замърсяване. Става дума за селата Брестовене и Ясеновец в Разградска област.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР