10-годишният Божидар от Добрич дари спестяванията си от 62 лв.

...
10-годишният Божидар от Добрич дари спестяванията си от 62 лв.
Коментари Харесай

Ученик се включи в борбата с COVID-19, дари всичките си спестявания

 10-годишният Божидар от Добрич подари спестяванията си от 62 лева на локалната болница. Момчето събирало парите, с цел да си купи тротинетка, само че по време на карантината решило да помогне в битката с ковид.

МБАЛ – Добрич насочи апел към жителите и компаниите от региона да оказват помощ с финансови средства за закупуване здравна техника и персонални защитни средства на лекарите от инфекциозното поделение, операционния блок и интензивните браншове. Тихомир Иванов записва прочувствено послание с молба за помощ за лечебното заведение и го споделя в обществените мрежи. Разчита на персоналните си контакти и за 24 часа събира към 5000 лева от другари и познати.

" Веднага ми се обади една моя някогашна съученичка. Искаше да подари пари, само че трябваше да отида до дома й, защото майка й сега е на кислородно дишане с апарат и не може да я остави ", описа Тихомир.

На път за дома на съученичката си, Тихомир получава позвъняване от непозната жена, която му споделя следното: " Добър ден! Моето момченце изкара от касичката си персонално парички, желае да ти ги подари за акцията ".

Божидар и майка му – Ели Петкова, инцидентно попадат на апела, до момента в който съблюдават ограничаващите ограничения по отношение на пандемията.

" Стоим у дома, решаваме задания, пишем домашни, гледаме из интернет какво има и напълно инцидентно попаднахме на клипчето на Тихомир, който приканва кой с каквото и колкото може да помогнем на нашата болница в Добрич. Синът ми стана и сподели: " Мамо, желая да си дам паричките ", показа майката на детето.

" Като видях клипчето на Тихомир, взех решение и аз да дам. За щедрост. Да спасим болничното заведение, хората ", сподели дребният Божидар.

Момчето събира парите от няколко месеца, с цел да кара тротинетка в парка с приятелите си, с които прави всичко. Игрите с тях му липсват и му е мъчително.

Освен това, Божидар тренира футбол от 5 месеца на сериозния пост вратар, който си избира самичък. Третокласникът с горделивост ни демонстрира сребърен орден от ученическо състезание в Дряново.

" Моите родители постоянно са ме учили да върша положително, с цел да се върне и на мен. Така, и аз дисциплинирам Божидар. Надявам се някой ден и той по този начин да възпитава неговите деца ", показа Ели.

Семейството взе участие във всички благотворителни балове, проведени от учебното заведение на Божидар, в разнообразни акции и начинания в помощ на нуждаещи се. Очакванията на момчето са по-бързо да отмине болестта, с цел да рита на воля.

67 000 лв. са дарени на многопрофилната болница в Добрич досега за справяне с рецесията, провокирана от COVID- 19. Средствата са от общини, компании, физически лица и неправителствени организации. Дарители дават и здравна инсталация, дезинфектанти и персонални защитни средства, написа още " Нова ТВ ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР