10 години по-късно Ливърпул отново зарадва феновете си с купа

...
10 години по-късно Ливърпул отново зарадва феновете си с купа
Коментари Харесай

"Ливърпул" вдигна Купата на лигата след драма с 22 дузпи


10 години по-късно " Ливърпул " още веднъж зарадва почитателите си с купа от домакински шампионат! Мърсисайдци завоюваха Купата на лигата, откакто надделяха " Челси " с дузпи в зрелищен край на митичния " Уембли ". Двата отбора приключиха 0:0 в постоянното време и продълженията, само че предложиха на феновете драма с четири незачетени гола - три за " Челси " и един за " Ливърпул ".

При наказателните удари 21 бяха осъществени, а 22-ия беше изтърван от вратаря Кепа Арисабалага. Баският пазач се появи в игра особено за дузпите, заменяйки първенеца на Африка Едуар Менди.

Така " Ливърпул " завоюва трофея за девети път в историята.



Двубоят стартира с пропуск на Кристиан Пулишич от " Челси " още в 5'. Постепенно обаче " Ливърпул " овладя самодейността, само че първо Наби Кейта, по-късно и Садио Мане бяха спрени ослепително от Менди.

Малко преди почивката Мейсън Маунт пропиля златна опция за " сините ".

В 49' още веднъж той този път удари греда. " Ливърпул " отговори с гол на Жоел Матип в 68', който не беше зачетен поради засада на Върджил ван Дайк, като с изключение на той извърши и нарушаване против Рийс Джеймс.

Впоследствие " Челси " също беше спрян от VAR, откакто Кай Хаверц прати топката в мрежата зад Куивин Келъхър.

Стигна се до продължения, в които системата за видеоповторения избави " Ливърпул " по един път в двете продължения, помагайки за отменянето на голове дело на Ромелу Лукаку и Хаверц.



За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР