10.08Вълкът и седемте козлета. Премиера на мюзикъла за възрастни от

...
10.08Вълкът и седемте козлета. Премиера на мюзикъла за възрастни от
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

10.08
Вълкът и седемте козлета. Премиера на мюзикъла за възрастни от Александър Владигеров с присъединяване на Георги Мамалев, Тончо Токмакчиев, Камен Воденичаров. Диригент - Левон Манукян. Постановката е част от бургаските музикални празници " Емил Чакъров ".
В Летен спектакъл - Бургас, начало 20:30 ч., билети от 12 до 20 лева

10 - 12.08
Реставрирай това. " В света на старопланинската архитектура " е семинар, който вкарва в тайните на планинското обичайно строителство и техники за реституция. Гост-лектор е британският проектант Дарън Баркър, който ще показа опита си в реставрационните техники. След лекционния модул ще има и напълно удобен, в който участниците ще запретнат ръкави. Семинарът е подобаващ и за фенове, освен за строители и архитекти. Организатори са камарата на архитектите и " Мещра – обичайни познания и занаяти ".
Етнографски музей Етъра, такса за присъединяване 117 лева

10.08
Солено, солено. Как от морската вода се получават кристалите на позната сол ще се разбере на брега на Атанасовското езеро до гр. Бургас. Освен запознаване с добива, опцията за возене на солничарско влакче и пълнене на колички със сол актуалното издание на фестивала на солта " Солта на живота " ще предложи артистичeн взор над лагуната и живота край нея.
От 16:00 ч., Атанасовско езеро, Бургас

Justice

10 - 13.08
Осмото издание на музикалния фестивал в Румъния Summer Well събира на едно място канадския реализатор Rhye, френското музикално дуо Justice, английската инди група Bastille, Cigarettes After Sex, Justice и други
Начало 18 ч., билети в Букурещ, другите цени на билети на: summerwell.ro

11.08
В седем осми. На Седемте рилски езера ще се показват седем фолклорни ансамбъла от разнообразни етнографски области. Полети с балони, проведени от клуб " Адреналин ", ще показват взор отвисоко. А Пабло Сигнорет ще се опита да сложи международен връх на вървене по въже, опънато сред два балона.
Начало 12:00 ч. на огромната поляна пред ез. Бъбрека

До 11.08
Ах, този джаз! Поредното издание на интернационалния джаз фестивал в Банско събира меломани от целия свят. На откритата сцена на площад " Никола Вапцаров ".
Вход свободен, цялостната стратегия на www.banskojazzfest.com

11 - 12.08
С бухнал крем. Kурс по подготвяне на еклери учи, че за съвършените еклери би трябвало да се овладеят освен спецификите на пареното тесто - pâte à choux, само че и работата с пош, печенето, кремовете и глазурите. Инструкторката Катерина Рангелова (Sugarmouse) ще преведе бъдещите сладкари през целия развой на подготвяне на вкусни еклери. По време на курса ще се подготвят малинов еклер с блестяща глазура, лимонен еклер с джин и розов пипер, еклер Paris-Brest с лешников крем и хрупкава коричка, какаов еклер с доста шоколад, какаов еклер с мента и кокос.
В Amouse Bouche, цена 120 лева, начало 11 ч.

11.08
Вкусът на предишното. За осми път жителите на село Асеново ще показват своите обичайни ястия и занаяти, както са се съхранили от времето на Чипровското въстание и 200- годишното заточение в региона Банат. Тази година фестивалът " Банатски вкусотии – традициите на моето село " ще се състои от ревю на храни, фолклорна сцена, надпревари. За пръв път посетителите ще могат да видят онлайн приготвянето на храна в намерено демонстрационно ателие.
Начало 12 ч., село Асеново, община Никопол

11.08
" Блок кино " гостува във варненския квартал " Владиславово ", където ще прожектират нови български филми. За децата ще е самостоятелен детски ъгъл, с цел да се забавляват, до момента в който родителите им гледат.
Начало 20 ч., вход свободен

11.08
We are all made of stars. На 11 август се следи метеорният поток " Персеиди " и най-вече падащи звезди за годината. На поляната пред Момина канара на Витоша ще има професионален телескоп за наблюдаване, бар с бира и павилиони с храна. За музиката онлайн ще се погрижат китаристи.
Бусчета ще извозват гратис искащите да се качат високо в планината за звездното шоу на всеки 30 минути от 18 ч. до 4 през нощта. Бусът потегля от спирката под " Моста на влюбените ".

12.08
Децата знаят за какво. Джаз за деца с " Венци Благоев джазтет ". Познатите ви музикални събития за деца от парка " Заимов " се придвижват на лятната сцена в Kino Cabana. Вокал е Боряна Йорданова, Димитър Благоев е с китарата, контрабасист е Димитър Шанов, а зад барабаните е Невена Григорова.
Начало 11 ч., вход свободен, в Kino Cabana пред НДК

До 12.08
С книга на плажа. Изложението в морската градина събира най-новите литературни заглавия - издателства от цяла България ще се надпреварват да ви убедят коя е най-подходящата за вас книга на плажа. Страхотен късмет да наваксате с четивата, за които не сте имали време през годината.
В изложбен център " Флора " в Бургас

До 12.02
Кино за пътешественици. И тази година през август ще има разтуха за пътешествениците по душа, останали в София – кино с фокус върху пътуването. Последите прожекции от програмата са на: 10 август, от
19.00 ч. " Сама в Иран ", с презентация за Иран на Здравко и Ангел, на идващия ден от 18.30 ч. " Камино де Сантяго ", от 20.15 ч. " Из Централна Азия като на игра ". На 12 август се закрива фестивалът " Кино за пътешественици " с кино лентата " В света на Гивън " от 18.30 и индийския " Хващай пътя ".
Билетите са: 8 лева и 6 лева за учещи и пенсионери

14.08
Върху парещ ламаринен покрив. За повторно празненството за възрастни е на покрива на " Музейко ". Ще се вдигне доста дим към ролята на огъня в нашето общество и метода, по който го асоциираме с люта храна, сила и прочие Отново ще има What if? панел и изгарящо " Блъди Мери " с помощта на FlipFlop. Вечерта ще приключи с flash куиз с горещи награди. Събитието е за 18+-годишни
Начало 20 ч., в " Музейко ", билети 10 и 15 лева

16 - 19.08
Хайде на бас. Bass sea festival за трета поредна година ще събере на българското Черноморие Drum and bass почитатели от целия свят. Участниците са: The Prototypes (UK), Grooverider (UK), Kennny Ken (UK), Crissy Criss(UK), Jumpin Jаck Frost (UK), Jacky Murda (USA) и други
На Wake up плажа във Варвара, начало 13:00 ч., вход 25 лева

До 31.08
Кула до небесата. Над 151 хиляди блокчета лего на едно място звучи като сбъдната фантазия – по време на лего ревюто ще има няколко надпревари, както и всеки уикенд до края сред 12 и 17 часа работилници по конструиране ще забавляват децата. А сред 11 и 18 ч. всеки може да се включи без значение от възрастта да строи великански крепости и животни с изобилието от блокчета.
В Sofia Ring Mall на 1 и 2 етаж, от 11 до 18 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР