Мравките понякога нападат домовете и градините ни. Отърваването от тях

Мравките понякога нападат домовете и градините ни. Отърваването от тях ...

10 начина да изгоните мравките от дома си.


Мравките понякога нападат домовете и градините ни. Отърваването от тях е доста трудно, но не е невъзможно. С подходящите натурални средства можете да ги изгоните от жилището си. Ето как:

Лейкопласт 

Имате ли маршируваща гвардия от мравки, влизащи и излизащи от шкафа ви с бисквитите? Запушете входа им като залепите както отвътре, така и отвън. Отвън обаче поставете лепенката с лепящата част навън. Това ще отблъсне гвардията след като видят как някои техни другари попадат в мъчителния капан. Мравките общуват активно помежду си и ще забележат препятствието. Това ще ги накара да избягат.

Атакувайте комарите с техните омразни неща!

Борна киселина

Напръскайте с борна киселина всички входове и изходи, които мравките или хлебарките ползват. Използвайте капкомер. Прилагайте с повишено внимание, ако имате малки деца или домашни животни.

Тебешир 

Друг страхотен трик за изгонване на мравките е тебеширът. Те мразят калциевия карбонат в него, затова се възползвайте от този факт. Очертайте отвсякъде местата, от които излизат и в които влизат. Стигайки до ужасяващия за тях тебешир, те ще се връщат и полека-лека ще напуснат дома ви.

Брашно 

Искате да се отървете от мравките без инсектициди? Брашното е идеално за целта. Разпръснете брашно по всички места, които мравките посещават в дома ви. Те ще го разнесат с краката си, което ги отблъсква. Разпръснете брашното подобно на тебешира около местата, които искате да предпазите от мравките, както и входовете, които ползват.

Лимони 

Ако не искате да ползвате инсектициди, лимоните са още едно прекрасно средство да се справите с мравките. Лимонената киселина ги прогонва много бързо. Изстискайте няколко лимона и със сока напръскайте местата, на които се появяват мравките.

Портокали 

Подобно на лимоните, портокалите имат също така добър ефект срещу мравки. Изстискайте няколко портокала. Смесете сока с една чаша топла вода и напръскайте.

8 от най-често забравяните места за почистване в дома

Черен пипер 

Черният пипер има силен аромат, който отблъсква мравките. Когато влязат в кухнята ви, търсейки нещо сладко, но се натъкнат на лютия пипер, мравките ще избягат доста бързо.

Сол 

Проследете пътеките на мравките, през които те навлизат в дома ви. Поръсете целия маршрут със сол. Насекомите ще се откажат да прекосяват ужасяващата за тях линия.

Билки и подправки 

Някои билки и подправки са ефикасни в изгонването на натрапниците насекоми. Сред тях са канела, копър, коприва, градински чай, дафинов лист.

Оцет 

Оцетът е сред най-изпитаните и добри средства срещу мравки. Напръскайте местата, които посещават в дома ви, както и процепите, през които влизат.

Източник: az-jenata.bg