1. Закон за подобието Ние винаги привличаме точно този човек

...
1. Закон за подобието Ние винаги привличаме точно този човек
Коментари Харесай

Законите на щастливите отношения

1. Закон за сходството
Ние постоянно привличаме тъкмо този човек в живота си, който в реалност е като нас самите. Ако не харесвате обкръжението си, вгледайте се в душата си. Ако мислите, че не случвате на човек, това е единствено тъй като вие сте такива. Така че, в случай че желаете да привлечете в живота си заслужен човек, станете подобен човек.
2. Закон за повода и следствието
Каквото даваме, това и получаваме. Отнасяйте се с колегата си по този начин, както бихте желали той да се отнася с вас.
3. Закон на любовта
Всички ние – и мъже, и дами, мощно се нуждаем от обич. Любовта значи приемане, откровеност, деликатност, грижа, подготвеност за отдаденост и носене на отговорност, надеждност, безкористност, благотворителност. И колкото повече демонстрираме тези качества, толкоз повече получаваме в подмяна.
Такива проявления като боязън, ревнивост, взаимозависимост, операция, надзор, искания, упреци унищожават връзките и нямат отношение към любовта въобще.
4. Закон за силата на думите
Знаете, каква мощ имат думите. С думи може да излекувате, само че и да убиете. Внимавайте за това, което говорите. Етикетите, обидите, упреците основават в душата рана, която е мъчно да се заличи. Те имат необратимо деяние, тъй като в душата на всеки човек живее детето, което изпитва боязън от отменяне. Бъдете деликатни и не подценявайте способността да го нараните. Използвайте силата на думите единствено за топли слова, похвали, утвърждение, поддръжка.
5. Закон за доверието
Доверието е витално значимо за същинските любовни връзки. Без него човек става недоверчив, обезпокоителен и цялостен със подозрения, а другият се усеща като в прочувствен капан и му се коства, че не няма свободата да диша. Ревността е боязън от самотата, ниска самокритика и липса на обич към себе си. Доверието е неотменна част от същинската обич.
6. Закон за искреността
Хората постоянно допускат, че когато си влюбен, това към този момент е всичко – пред теб е изпълненият с благополучие живот. Но в реалност любовта не е неподвижна, тя наподобява на растение, което или пораства и цъфти, или вехне и умира. Всичко зависи от това, какво вършим с него. Искреното другарство наподобява на водата, без него «растението» не може да оцелее. Споделяйте своите стремежи, потребности, своите връзки и усеща. Споделяйте на своя сътрудник, че го обичате и цените. Никога не се опасявайте да кажете вълшебните думи «Обичам те». Не приемайте положителното отношение към вас като разбиращо се от единствено себе си. Говорете за възприятията си, без да се страхувате, че ще прехвалите колегата си. Искрената хвалба е като слънце за растението – вдъхва нов живот в връзките ви, тъй като във всеки от нас живее детето, за което е витално належащо утвърждението и приемането.
7. Закон за даряването
Да обичаш, значи да дариш частичка от себе си, абсолютно и без очакване. Ако желаете да получите обич, би трябвало единствено да я дарявате и колкото повече дарявате, толкоз повече получавате. Любовта наподобява на бумеранг, тя постоянно се връща назад. Може не постоянно да е от този човек, на който сте я дали, само че все пак, ще се върне при вас. И ще се върне многократно. При това е значимо да помним, че запасът ни от обич е безграничен. Ние не я губим, когато я даряваме и единственият метод да загубим любовта в себе си е да не я даваме на другите.
Една от аргументите на някои да им е мъчно да срещнат любовта е, че чакат някой различен в началото да ги обикне. Но това наподобява на музиканта, който споделя: «Ще изсвирвам, единствено когато хората стартират да танцуват». Или да очакваш топлота от огъня, без да го подклаждаш с дърва. Истинската обич е безусловна, тя не желае нищо в подмяна. Тя не понася бартер. Тайната формула за щастливи връзки през целия живот е да обръщате внимание не на това, което можете да вземете, а на това, което можете да дадете.
8. Закон за докосванията
Докосването е една от най-силните прояви на обич, която унищожава бариерите и укрепва взаимоотношенията. Да докоснеш индивида, значи да докоснеш душата му. Може би по тази причина, когато сме афектирани на някого, му споделяме „ Не ме докосвай “.
Прегръщайте обичания от вас човек просто по този начин, без половия подтекст, дръжте се за ръце. Изследователите са създали опит в една от клиниките на Лондон.
Обикновено основният хирург е посещавал всеки от своите пациенти вечер преди интервенция, с цел да отговори на въпросите и да изясни общия темперамент на интервенцията. А по време на опита, хирургът държал за ръка всеки от пациентите си няколко минути, до момента в който разговарял с тях. Тези пациенти оздравявали три пъти по-бързо от другите.
Когато допираме грижливо някого, се трансформира и нашата и неговата физиология – понижава се равнището на хормоните на напрежението, отпуска се нервната система, усъвършенства се положението на имунната система, прочувственото положение. Съществува мнение, че в случай че дневно не прегърнем 7-8 индивида, сме обречени на болест. Докосването, като нищо друго, красноречиво демонстрира проявлението на любовта.
9. Закон за свободата
Ако обичаме някого, то би трябвало да му предоставим независимост. Свободата да взима лични решения, свободно да живее по този начин, както желае, а не по този начин, както ние бихме желали. Всеки от нас има потребност от персонално пространство. Хората би трябвало да бъдат свободни в връзките, тъй като в противоположен случай се усещат в капан. Ако в действителност обичаш някого, би трябвало да уважаваш желанията и потребностите му.
Не постоянно е елементарно да дадеш свободата на обичания човек, само че различен път няма. Житейската мъдрост споделя: «Колкото повече независимост даваме на другия, толкоз по-близко е той до нас.»

Източник: lifetime.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР