1. Вън старото и вътре новото. Сложете бебето си на мястото

...
1. Вън старото и вътре новото.
Сложете бебето си на мястото
Коментари Харесай

Как да смените пелената на бебето

1. Вън остарялото и вътре новото.

Сложете бебето си на мястото за промяна на пелените или на равна и чиста повърхнина. Разкопчайте бодито и я плъзнете нагоре, с цел да я предпазите от възможни произшествия. Отворете чиста пелена и поставете отворената чиста пелена под мръсната.

2. Почистете региона на пелената.

Разкопчайте памперса и до момента в който сваляте мръсния памперс, използвайте предната част на памперса, с цел да избършете непотребните какавиди, които бебето може да има. Извадете мръсната пелена, навийте я на руло и я закопчайте благодарение на лепенките, с цел да я държите затворена. Затварянето ѝ ще ви помогне да запазите всичко в нея, до момента в който я изхвърляте. След това избършете гениталиите и дупето на бебето с кърпички. Не забравяйте да влезете сред всички гънки.

3. Ако е належащо, използвайте крем за обриви от пелени.

Кремът за пелени може да не е нужен всякога, само че е нужен постоянно, когато са дребни. Ако бебето ви има обрив, не забравяйте да слагате крем всякога, когато го преобличате, с цел да му помогнете да заздравее.

4. Залепете го и го затворете.

Закрепете пелената, като издърпате разделите в профил и ги залепите за предната част на пелената. Те би трябвало да останат на мястото си. Ако употребявате платнена пелена, ще ви е нужна някаква закопчалка и поставете мръсната платнена поставка в торбичка за мокри пелени, с цел да я употребявате, когато сте подготвени да я почистите и замените с нова.

5. Дезинфекцирайте.

Дезинфекцирайте ръцете си и гушнете бебето си! Готови сте! (Освен в случай че не би трябвало да се погрижите за платнената пелена!)

Специални съображения

За новородени

-Сменяйте постоянно. Ще имате доста процедура, тъй като първоначално новородените минават през към 10 пелени (или повече) дневно. Бъдете сигурни, че ги сменяте задоволително постоянно.

-Не се тормозете за цветовете. Когато стартирате, може да станете очевидци на някои занимателни цветове. Първите няколко пъти, когато бебето ви какавидира, то отделя мекониум, който е катраноподобен и черен. След това какавидите ще преминат в по-тъмнозелени, а по-късно в жълтозелени. През първите няколко дни може да видите и малко кръв в изпражненията, което е много постоянно срещано събитие. Уведомете обаче лекаря на бебето си, в случай че това се случи. При девойките може да видите и малко вагинално течение, което също е обикновено.

-Имайте поради пъпната шнур. Трябва доста да внимавате, когато се занимавате с пъпната шнур. Когато сменяте пъпната шнур, не забравяйте да сгънете горната част на пелената надолу, с цел да сте сигурни, че тя не опира в него. Пъпчето на пъпната шнур би трябвало да бъде изложено на въздух, с цел да изсъхне, и най-после ще падне, тъй че не би трябвало да го покривате. Много пелени за новородени са завършени по този начин, че да разрешават това, само че бебето ви може да смени размера си, преди пъпчето да падне. Това просто зависи от размера му.

За девойки

-Избършете начело обратно. Важно е да избършете момиченцето начело обратно. Не желаете да избършете какавидите напред. Като избърсвате по този метод, ще помогнете на момиченцето си да предотврати зараза.

-Почиствайте кожните гънки. Уверете се, че сте нежни и почиствате усърдно сред гънките на кожата.

За момчета

-Покрийте пениса. Когато преобличате момче, то може да пикае във въздуха на всички места. Начин да предотвратите това е да покриете пениса им с друга пелена, кърпичка или друга забрадка, с цел да избегнете пръскането.

-Насочете го надолу. Когато затваряте пелената на момче, уверете се, че пенисът сочи надолу. Тази позиция може да помогне за попречване на течове.

За дребни деца

-Отвлечете вниманието им. Можете да отвлечете вниманието на дребното дете от самата промяна на, като му говорите или пеете песничка, или му дадете дребна играчка, която да гледа и с която да си играе. Това може да е задоволително, с цел да го предпазите от битка.

-Помогнете му да помогне. Малките деца обичат да оказват помощ. Възложете му работа, когато става въпрос за промяна на пелените, и може би ще му бъде по-лесно да се оправи с нея.

Бъдете отворени за промяна на пелени на други места.

Може да се окаже, че малчуганът към този момент не харесва масата за повиване. Можете да сменяте пелените на други места и да видите по какъв начин ще стане. Отново предлагаме да преобличате бебето или дребното дете на равна повърхнина.

Попитайте за преобличането.

Вместо просто да издърпате детето от заниманието му, кажете му, че скоро ще промените пелената му, с цел да знае, че това следва.

Позволете на някоя играчка да пристигна с вас.

Ако има играчка, с която си играят, можете да извършите игра, в която да закарат камиончето до масата за повиване, или да им позволите да донесат със себе си плюшената играчка, с която си играят. Това също може да бъде потребно разпръскване, което да направи процеса на преобличане по-лесен и бърз за вас.

Това в допълнение изследване ще ви помогне в подготовката. Толкова доста неща, свързани с това да станеш родител, са незнайни, когато си бременна. Как да промените памперс не би трябвало да е едно от тях.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР