1. Подобрява вашата памет В изследване е била тествана паметта

...
1. Подобрява вашата памет В изследване е била тествана паметта
Коментари Харесай

6 ползи от това да сте в лошо настроение

1. Подобрява вашата памет

В проучване е била тествана паметта на участниците за детайлите в магазин, който преди малко са посетили. Изследователите открили, че участниците, които са посетили магазина в студени, мрачни дни, си спомнят повече детайлности спрямо тези, които са посетили магазина в топло, слънчево време. Тези резултати демонстрират, че тъжните хора са по-склонни да извърнат внимание на околна среда, а щастливите хора са по-склонни да се движат по течението.

2. Руши стереотипите

Форгас и неговият екип карат участниците да играят игра " застреляй, недей стреля ". Целта е да играеш служител на реда, който има за задача да простреля всички неприятни момчета, които държат оръжия. Половината от целите носели мюсюлмански шапки. Изследователите откриват обща наклонност да се стреля повече по задачите, носещи мюсюлманска шапка и тази наклонност се усилва измежду хората, които се усещат щастливи.

3. Повишава мотивацията

Изследователите откриват, че хората в неприятно въодушевление са по-склонни да не престават да се занимават с сложна задача. Щастливите хора са по-склонни да се откажат от нея или да затруднят решаването й, като пият напитка, която би могла да навреди на работата им. Това допуска, че в случай че сте в неприятно въодушевление, това може да е мотивация за вас да завършите до дъно решението на сложна задача.

4. Увеличава справедливостта

Участниците са помолени да играят две пробни игри. В " играта на диктатора " получавате 10 $ и властта да ги разделите по този начин, както желаете сред вас и различен състезател. В играта " ултиматум " можете да предложите по какъв начин да разделите тези Щатски долар 10, само че в случай че другият състезател откаже предлагането ви, никой от вас няма да получи пари. Експериментът демонстрира, че тъжните хора вършат по-разумни и великодушни предложения и в двете игри, а щастливите хора се оказват по-егоцентрични.

5. Увеличава учтивостта

Изследователите открили, че хората, които преди малко са гледали печален филм, са по-склонни да бъдат учтиви, тъй като са по-привързани към възприятията на други хора. Хората, които преди малко са гледали филм с благополучен край, се оказват по-малко привързани към хората към тях, показвайки по-малко вежливост.

6. Намалява наивността

Ако знаете, че сте много наивни, може и да сте благополучен човек като цяло. Изследователите откриват, че хората, които са в отрицателно въодушевление, са по-скептични по няколко разнообразни метода. За тях е по-малко евентуално да имат вяра в градските легенди и е по-вероятно да открият, когато някой различен е подвеждащ към тях или неоткровен.

Форгас акцентира, че тези открития се основават на леки, ежедневни негативни настроения, а не на интензивни, продължителни равнища на меланхолия. Изследванията му демонстрират, че както отрицателните, по този начин и позитивните настроения и страсти имат потребни дейности и функционалности.

Източник: beu.bg

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР