1. Николай Нанков - любимият министър в сянка Хубавото на

...
Коментари Харесай

Топ 5 от "Капитал": Любимият министър в сянка, сделката за "Булпрос" е третата най-голяма на българския IT пазар

1. Николай Нанков - обичаният министър в сянка

" Хубавото на политическа партия ГЕРБ и на премиера Бойко Борисов е, че през джипката вземат решение проблемите на хората... Да, през джипа светът се вижда по различен метод. Да, в действителност, през джипа ние доближаваме до оптимално доста хора... Нека има и друга позиция, а освен през стандартните модерни медии. "

Думите са на Николай Нанков от края на януари 2021 година в ефира на Българска национална телевизия при водещия Георги Любенов. Регионалният зам.-министър, оживял през разнообразни премеждия в 12-годишната си политическа кариера, не е създател на доста крилати изречения. За сметка на това обаче беше може би най-младият назначен регионален шеф, а по-късно и може би единственият министър, чиято оставка премиера изиска, само че единствено месец по-късно се завърна като... зам.-министър. Започнал като фигура, близка до някогашния зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, в този момент Нанков неразделно пътува с премиера Бойко Борисов из страната в джипа и е лидер на листата на ГЕРБ в Ловеч и регионален координатор на партията. Вече 10 година той е в управлението на районното министерство. Въпреки че се води заместител, наподобява доста по-ключов от титуляра Петя Аврамова. Прочетете. 2. Софтуерната " Булпрос " ще бъде купена от европейски фонд при оценка от съвсем 100 млн. лева, което е третата най-голяма договорка за българска IT компания

Най-значимата във финансово измерение продажба на българска IT компания от близо пет години насам и третата най-голяма в локалната софтуерна корпоративна история. Постижението е в договорката за " Булпрос ", която по едно и също време ще се сплоти с немската ec4u, а мажоритарен притежател на новосъздадeното сдружение ще стане европейският фонд Silverfleet Capital.

Официалната сума по договорката ще е ясна при утвърждението на националните регулаторни органи, което се чака през май. Но по информация на два източника на " Капитал " оценката на " Булпрос ", при която са направени сливането и придобиването, е сред 90 и 100 млн. лева Подробности. 3. В корона годината износът на създадени в България дрехи и текстил се сви с половин милиард лв. до 4 милиарда лева

Ковид ликвидира половин милиард лв. експорт от българската шивашка промишленост през 2020. Запаси от облекла, големи количества на склад, отсрочени продажби на миналогодишни сбирки, дребни или нулеви поръчки за идващия сезон, забавени заплащания и банкрути по веригата... Това е част от дългия лист с проблеми на българската, а и на международната промишленост за дрехи. Стойността на непродадените облекла в целия свят, залежали в магазини и хранилища поради изключителната обстановка, варира сред 140 и 160 милиарда евро, което е повече от двойно по отношение на естествените равнища, сочи разбор на консултантската компания McKinsey.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР