1. Мащабът на бежанската вълната, която посрещнахме миналата година беше

...
1. Мащабът на бежанската вълната, която посрещнахме миналата година беше
Коментари Харесай

Калина Константинова опровергава Демерджиев: „Мъртви души“ сред бежанците няма и не е имало

" 1. Мащабът на бежанската вълната, която посрещнахме предходната година беше непредвидим и невъобразим за модерната българската история
2. Нито 1 лев от българския бюджет не е бил употребен за настаняване на бежанци
3. Всички средства са по линия на Европейска комисия и са съгласувани с нея, защото се наложи незабавно преструктуриране на неусвоени европейски стратегии ", добави тя.

 

" И в този момент „ Математика за Министерство на вътрешните работи министър “:
1. Разбира се, че парите, които нашият кабинет е плащал за 5 месеца помощ на хората, бягащи от война, са доста повече от тези, които е платил служебният кабинет след отминаване на бежанската вълна:

 

- Припомням, че програмата стартира с 40 лв/на ден в зимния интервал, когато заварихме институции без никаква подготовка и проект за реакция при сходна рецесия.
След като създадохме процеси на работа, когато пристигна пролетта, и когато се включиха още стотици хотелиери, програмата струваше към този момент сред 10 и 15 лв. дневно. Сами може да сметнете разликата от 30 лева дневно, умножена по стотици хиляди.

 

„ Мъртви души “ няма и не е имало. Припомням, че България бе страната, която първа, дублирам първа, вкара документи за краткотрайна протекция на бежанците в целия Европейски Съюз.

 

Синхронизирахме системите на Министерство на вътрешните работи и министерство на туризма, тъй че да няма опция за дублирани настанявания. Ако господин Демерджиев в действителност счита, че има нарушавания, то дано ревизира личните си чиновници ", написа още Константинова.

 

" И най-после: С моя екип в Министерски съвет оставихме на служебното държавно управление подготвен проект за краткотрайна протекция с създадени интеграционни ограничения, с цел да ги улесним оптимално в работата напред. Както и рекомендация програмата с хотелите да бъде замена с интеграционна стратегия от месец септември, нещо, което и до ден сегашен не се е случило.

 

Щастлива съм, че повече от година тематиката за бежанците не е водеща и рецесия от дълго време няма. Използвам случая да благодаря на всички институции, доброволци и цивилен организации за неуморната работа и поддръжка. Не единствено с мозъците, опита, а и със сърцата си. Защото всяка филантропична рецесия е тест освен за държавността, само че и за човечността ", добави тя.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР