1 година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок е

...
1 година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок е
Коментари Харесай

Осъдиха румънец, причинил смъртта на свой сънародник в тежко ПТП

 1 година отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период е наказването на румънския жител Мирча-Костин Б., който се яви персонално в правосъдната зала през днешния ден на Шуменския областен съд. 26-годишният обвиняем бе лишен и от право да ръководи МПС за период от една година и половина.

Наказанието на предизвикалия пътнотранспортното произшествие на автомагистрала " Хемус “ млад мъж, приключило със гибелта на негов родственик, бе постановена при изискванията на кратко правосъдно разследване с признание на виновност. Мирча е с чисто правосъдно минало и по време на злополуката не е използвал алкохол.

Произшествието, лишило живота на сънародника, родственик на подсъдимия, станало на 1 юли 2013 година В автомобила, ръководен от Мирча Б., пътували след отмора в България брачната половинка му, сестра му и нейният мъж с детето им. Около 16 часа край Нови пазар пред колата изскочило куче. В опит да заобиколи животното румънският лидер подхванал маневри. Заради високата скорост, близка до оптимално позволената от 140 км в час, автомобилът излязъл от пътното платно и се преобърнал в канавката.

Подсъдимият оказал помощ на спътниците си да изоставен колата. Пострадалият – брачен партньор на сестрата на Мирча, бил най-тежко ранен. Той бил признат за лекуване в шуменската болница, а след това превозен в Букурещ, където умрял на 29 юли.

По реда на интернационалната правна помощ Окръжната прокуратура в Шумен изискала за потребностите на следствието в България протокола от аутопсията и осъществената съдебномедицинска експертиза на умрелия вследствие на тежката гръбначномозъчна контузия мъж.

Присъдата на Шуменския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР