1/5 от работодателите не одобряват използването на ChatGPT за улесняване

...
1/5 от работодателите не одобряват използването на ChatGPT за улесняване
Коментари Харесай

Служителите искат обучение, за да използват AI в работата


1/5 от работодателите не утвърждават потреблението на ChatGPT за улеснение на работата в офиса (снимка: CC0 Public Domain)

Изкуственият разсъдък се смята за средство за автоматизиране на времеемките бизнес-процеси, само че половината от чиновниците въпреки всичко ще се нуждаят от повече образование, с цел да могат да употребяват дейно средства като ChatGPT и други сходни AI принадлежности в ежедневната си работна активност. Това удостоверява обстоятелството, че фрагментите на всевъзможни позиции имат предпочитание да боравят с AI средства, разкрива изследване, извършено от TalentLMS.

Компанията, фокусирана върху образованието на фрагменти, е интервюирала 1000 чиновници по отношение на въздействието на решенията за изкуствен интелект на работното място. Ето резултатите от изследването:

AI и неговата крива на образование

От интервюираните чиновници 49% споделят, че се нуждаят от образование по какъв начин да употребяват AI принадлежности, с цел да могат да ги употребяват дейно. Що се касае до другата половина, 23% считат, че не се нуждаят от нарочна подготовка, защото AI инструментите са лесни за потребление. Има и 14%, които въобще не възнамеряват да употребяват принадлежности на база неестествен разсъдък.
още по темата
Интересни са наблюденията по повод потреблението
Всичко за Вашата сватба
на AI за образование на хората по какъв начин да употребяват AI. TalentLMS е открила, че съвсем половината от работещите (46%) биха се доверили на образователно наличие, основано от AI. Други 27% от интервюираните споделят, че не биха. Още толкоз са хората, които са неутрално настроени. Има и 14% чиновници, които показват, че към този момент са минали образование по какъв начин да употребяват AI в работата си.

„ Хората могат да се почувстват застрашени от сходна технология, която демонстрира креативност “, разяснява Танос Папангелис, съосновател на TalentLMS и основен изпълнителен шеф на компанията за електронно образование Epignosis. „ Реално е противоположното. Производителността ще получи голям подтик напред. За нашите стопански системи това ще е позитивно развиване, каквото оказаха интернет или мобилните телефони. Работните места в настоящия си тип може да бъдат унищожени, само че въз основа на историята знаем, че ще бъдат основани доста повече работни места “.

Бизнес-употреба на ChatGPT

ChatGPT на OpenAI към този момент е интегриран в работния програмен продукт от някои организации, като да вземем за пример Salesforce. Измежду респондентите в изследването, които към този момент са употребявали ChatGPT за работни цели, повече от половината (51%) споделят,
Всичко за Вашата сватба
че към момента се нуждаят от образование за сходен вид принадлежности. Други 18% пък към този момент са минали курсове за боравене с ChatGPT.

Повечето от интервюираните чиновници, които към този момент са почнали да си служат с ChatGPT, са го употребявали за писане на наличие (36%), анализиране на данни (33%) или поддръжка за клиенти (30%). Някои от по-рядко срещаните, само че евентуално по-въздействащи приложения включват „ мозъчна офанзива и създаване на нови хрумвания “ (27%) и „ навигиране в сложни диалози “ (22%).

Всеки пети шеф не утвърждава ИИ за работа

Повечето интервюирани чиновници (70%) най-малко са тествали ChatGPT за работни цели. 10% са го употребявали по персонални аргументи отвън работа, а 20% въобще не са го тествали. Работодателите обаче имат лична позиция по въпроса: един на всеки пет (19%) чиновници, които са употребявали ChatGPT за работа, споделят, че шефът им не утвърждава това. Защо да е по този начин?

Работодателите се тормозят от неналичието на човешка интервенция в избрани задания (48%), заплахата от дезинформация или попадане на в действителност погрешна информация (44%), плагиатство (29%) или граматически неточности (27%). Изглежда, споделят анализаторите, мениджърите може би знаят, че функционалността за
Всичко за Вашата сватба
търсене на ChatGPT е „ в положение да върне съгласувани, само че в действителност неправилни отговори “.

От друга страна някои работодатели може би виждат в AI инструмента ефикасен метод да се спести време за писане на имейли, проекти за срещи или друго наличие. Служители, които са употребявали ChatGPT, споделят, че това им е помогнало да подобрят ръководството на времето си (61%), да покачат продуктивността си (57%), да имат достъп до информация и да вземат решения по-бързо (53%), както и да покачат увереността си в ежедневната си активност (37%).

Какво е значимо да се има поради

Бизнес-лидерите, които обмислят внедряването на AI, би трябвало да се погрижат за осведомителната сигурност. Например, в случай че чиновниците слагат поверителна фирмена информация в чат-прозорец на ChatGPT, тези данни могат да се смесят с набора от данни за самообразование на инструмента – и по-нататък да се покажат пред потребителите в друга организация. Някои компании, в това число JPMorgan и Verizon, даже са блокирали достъпа до ChatGPT заради тази заплаха.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg