1 395 зрелостници се явиха днес на матура по български

...
1 395 зрелостници се явиха днес на матура по български
Коментари Харесай

27 абитуриенти не се явиха на матурата по БЕЛ в Русенско

1 395 зрелостници се явиха през днешния ден на матура по български език и литература в Русенска област. Един от учениците от Бяла е бил под карантина и с позволение от полицията я е нарушил през днешния ден, с цел да се е яви на изпита. Ученикът е бил в независима стая, а квесторите му са били учители, които към този момент са ваксинирани.

След матурата младежите разясниха, че не се тормозят толкоз от COVID-19 пандемията в този миг, колкото по какъв начин ще се показват.

Зрелостниците писаха есе или аргументативен текст върху тематиката " Смисълът на благодеянието " от фрагмента на творбата на Йордан Йовков " Песента на колелетата ".

" Мина доста добре, не беше толкоз мъчно за хората, които са учили. Постарахме се да бъдем оптимално виновни и да напишем всичко ", показа зрелостничката Десислава Йорданова пред.

И въпреки поради отдалеченото образование зрелостниците да не се усещаха задоволително уверени, множеството от тях считат, че не е трябвало от матурите да отпаднат творби. Повечето от тях обаче избраха да пишат есе, а не аргументативен текст. А някои въобще се отхвърлиха от третия модул.

Учениците обаче подчертаха, че е доста значима личността и връзката с преподавателя. Тя остава значима при всевъзможни условия, споделя зрелостникът Емо Костадинов.

На матурата в Русенско не се явиха 27 зрелостници, позволени до зрелостните изпити.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР