1/3 от регионалните началници са ангажирани с партийна дейностЗапазването на

...
1/3 от регионалните началници са ангажирани с партийна дейностЗапазването на
Коментари Харесай

Просветният министър проф. Денков: Матурата показа задълбочени разлики между училищата

1/3 от районните началници са ангажирани с партийна активност
Запазването на резултатите от държавните зрелостни изпити по отношение на предходните години е задълбочило разликите сред учебните заведения. Това разяснява служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков.

“Това опазване на резултата е делене на системата положителните станаха още по-добри, а тези, които имаха проблеми, ги задълбочиха. Има райони и възрастови групи, в които имат по-ниски материални благоприятни условия, родители без ангажираност към образованието. Трябва да се насочим към минимизирането на тези разлики”, сподели той пред БНР.

“При нас е значимо да се подготвим за идната образователна година. Сегашната ще приключи относително сполучливо, имайки поради особеностите”, разяснява още просветителният министър.

Проф. Денков изясни, че 11 от 28 или повече от 1/3 от началниците на просветителните инспекторати били ангажирани с предходната предизборна акция. Затова и имало сигнали за политизиране на просветителната система. “В някои случаи може да се приказва за напън. Получаваме сигнали, че в хода на политическите акции е оказван напън над шефове и учители”, разкри той и добави, че все още нито един от шефовете на РУО-тата не е в отпуска, поради предизборната акцията, само че от МОН ще наблюдават какво се случва.

По думите му чиновниците в междинното обучение не би трябвало да бъда партийно ангажирани, както е в областта на висшето.

Очаква се тази седмица да бъде качена за публично разискване картата на висшето обучение.
“Във висшето обучение има смяна в вярната посока, само че не е задоволителна. За да могат университетите ни да се състезават с европейските, би трябвало да покачат доста научната си дейност”, добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР