1/2 от лек автомобил Фолксваген Туарег“, използван от трафикант на

...
1/2 от лек автомобил Фолксваген Туарег“, използван от трафикант на
Коментари Харесай

Държавата конфискува половин кола от трафикант, другата част не пипа - била на жена му

1/2 от лек автомобил „ Фолксваген Туарег “, употребен от трафикант на мигранти за незаконен транспорт на бежанци от Афганистан, да бъде лишен в интерес на страната, постанови състав на Бургаския областен съд. Това автентично решение слага ударението в протокола от съвещание на локалните магистрати, дубликат от което е оповестено на уеб страницата на съда, откри репортерска инспекция.

Става въпрос за развой против 50-годишния Бисер Асенов от Оряховица, който на 17 октомври 2015 година е хванат от полицията в региона на цех „ Промет ” край с. Дебелт, да кара с " Фолксваген " -а седем мигранти, измежду тях и две деца.

В съда Бисер признава виновността си и подписва съглашение с държавното обвиняване, съгласно което за осъщественото закононарушение му се постанова условна присъда от 11 месеца отнемане от независимост с три години изпитателен период. Магистратите разпореждат и да се конфискува мобилният му телефон, който той е употребявал, до момента в който транспортирал чужденците.

По-любопитен обаче се оказва въпросът с автомобила. По закон той би трябвало да се конфискува в интерес на страната. Случаят можеше да завърши по конец, в случай че на съвещанието в съда в Бургас ненадейно не се бе появила брачната половинка на Бисер - Таня.

Под клетва дамата декларира, че колата е записана на името на двамата. Твърди, че освен не е знаела защо благоверният й употребява фамилното возило, само че и по време на закононарушението била в Германия. „ Той дойде в България, с цел да се лекува. Не знаех, че употребява колата за такива неща “, акцентира тя.

„ Наказателният кодекс планува конфискация на транспортното средство, когато то е послужило за транспортиране на бежанците, само че в случай че то е благосъстоятелност на подсъдимия. В съответния случай автомобилът е взаимна съпружеска имуществена общественост и другата част на колата по закон е на брачната половинка.

Няма по какъв начин да се потвърди, че те я имала предумисъл към закононарушението. Нещо повече, даже имаме доказателства, че тя се е намирала отвън страната “, сподели пред Дарик Бургас прокурор Керка Дюлгерска.

Шеговито тя разяснява опцията страната да раздели автомобила: „ Няма да се реже на две с флекс, ще бъде предадена на съдия-изпълнител, който да я изнесе за обществена обмен “. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР