1,1 милиона автомобили Tesla ще бъдат актуализирани заради дефект в

...
Коментари Харесай

Tesla „изтегля“ от пазара близо 1,1 милиона коли


1,1 милиона коли Tesla ще бъдат обновени поради недостатък в системата за затваряне на прозорците (снимка: CC0 Public Domain)

Tesla изтегля близо 1,1 милиона транспортни средства, защото системата за автоматизирано връщане на прозореца може да не реагира вярно след разкриване на затруднение, което усилва риска от пострадване.

Производителят на електрически автомобили заяви на Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата (NHTSA), че ще извърши софтуерна актуализация на системата за автоматизирано връщане на прозорците. Изтеглянето обгръща Model 3 от 2017-2022 година, Model Y от 2020-2021 година и Model S и Model X от 2021-2022 година

Същевременно Tesla увери, че не е известно да има гаранционни искания, полеви отчети, произшествия, пострадвания или смъртни случаи, свързани с казуса, станал мотив за огромната акция.

NHTSA съобщи, от своя страна, че затварящ се прозорец без подобаваща автоматизирана система за връщане може да „ упражни несъразмерна мощ “, като прищипе крак на водач или на пасажер, когато се затваря. Това усилва риска от пострадване.
още по темата
Според организацията, без вярно работеща система за връщане на прозорците транспортните средства не дават отговор на условията на федералния стандарт за сигурност на МПС за електрически прозорци.

Според информация от Tesla, по време на тестване на колите през август е открито, че продуктивността на системата за автоматизирано връщане на прозорците е имала „ по-големи от предстоящите вариации в отговор на разкриване на прищипване “.

След обширни спомагателни проби инженерите стигнали до извода, че държанието на прозорците не подхожда на условията за системите за автоматизирано връщане. Актуализацията на софтуера „ усъвършенства калибрирането на държанието на системата за автоматизирано превръщане на прозорците на автомобила “, разясняват от компанията.

В четвъртък основният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск подлага на критика в Twitter описанието на казуса и използването на думата „ евакуиране “. „ Терминологията е остаряла и неточна. Това е дребна актуализация на софтуера. Доколкото ни е известно, няма пострадвания “, сподели той. В документите и NHTSA, и Tesla разказват акцията като евакуиране.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР