1 010 литра нелегален етилов алкохол в туби и бидони

...
1 010 литра нелегален етилов алкохол в туби и бидони
Коментари Харесай

Откриха 1000 литра нелегална домашна ракия в частен дом в Сливен

1 010 литра незаконен етилов алкохол в туби и бидони откриха митнически чиновници от отдел "Митническо разузнаване и следствие " в Митница Бургас като "тайни клиенти ", оповестиха от Агенция "Митници ".

Алкохолът е конфискуван при митническа инспекция в частен парцел на територията на гр. Сливен. Адресът е посетен от митническите чиновници на 19.01.2018 година, след събрана и оценена оперативна информация за нерегламентирана търговия с акцизни артикули. Пристигайки на място, митническите чиновници са се показали за клиенти и притежателят на парцела им е предложил наливна ракия по 8 лева за литър.



При последвалата митническа инспекция, митническите чиновници откриват складирана в разнообразни пространства в парцела в ПВЦ-туби и бидони общо 1010 литра алкохолна течност, с характерности по цвят и аромат на ракия. Измереното на място с денситометър алкохолно наличие на течността в другите съдове е от 48 до 57 об.%.



За алкохола не са показани никакви документи за генезис или заплатен данък, съгласно Закона за акцизите и данъчните хранилища /ЗАДС/.



Нелегалният алкохол е конфискуван. Взети са проби от него за лабораторен разбор. По случая ще бъде формирано административнонаказателно произвеждане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР