Резкият скок на цената на книжата на Microsoft почти бе ...

 Резкият скок на цената на книжата на Microsoft почти бе

Microsoft за малко не детронира Apple от първото място по пазарна капитализация

 Резкият скок на стойността на книжата на Microsoft съвсем бе задоволителен, с цел да разреши на учредената от Бил Гейтс компания да детронира Apple като най-скъпата компания в света, съобщи Ройтерс

Подкрепени от мощния напредък на бизнеса с облачни калкулации Azure през финалното тримесечие, акциите на Microsoft нарастнаха с 4,21% в края на комерсиалната сесия в сряда до 323,17 $ за брой, което донесе на компанията пазарна капитализация от 2,426 трлн. $ по отношение на 2,461 трлн. $ за Apple, сочат данните на Refinitiv.

Цената на книжата на Apple се намали с 0,31% преди финансовия доклад на компанията, който ще бъде бъде показан през днешния ден. Вниманието на инвеститорите е насочено към въздействието, което световната рецесия при доставките ще окаже върху способността на компанията да отговори на търсенето на другите модели iPhone.

От началото на годината акциите на Microsoft са поскъпнали с 45%, като това се дължи най-към този момент на мощните продажби, подтиквани от търсенето на облачни услуги в изискванията на пандемия. Акциите на Apple са поскъпнали с 12% през 2021 г.

Apple задмина Microsoft по пазарна капитализация през 2010 година Двете фирми неведнъж си разменяха първото място през финалните години, като Apple е водач на класацията от средата на 2020 година

По-рано тази седмица Microsoft регистрира печалба от 2,27 $ за акция при доходи от 45,32 милиарда $ за финалното тримесечие, до момента в който упованията бяха за печалба от 2,07 $ на акция при доходи от 43,97 милиарда $.

Според данните на Refinitiv анализаторите чакат Apple да регистрира 31% растеж на приходите си за третото тримесечие до 84,8 милиарда $ и поправена печалба на акция от 1,24 $.

Източник: manager.bg