Русия няма право на вето върху присъединяването на Украйна към

...
 
Русия няма право на вето върху присъединяването на Украйна към
Коментари Харесай

Столтенберг: Русия няма право на вето върху разширяването на НАТО

 

„ Русия няма право на несъгласие върху присъединението на Украйна към НАТО “, съобщи генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг на срещата на върха на страните от формата „ Букурещ 9 “  заяви Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Всички съдружници са съгласни, че вратите на НАТО остават отворени, че Украйна ще стане член на Алианса и че Русия няма право на несъгласие “, акцентира той на срещата на страните от източния фланг на НАТО. Преговорите в словашката столица се водят преди срещата на върха на Пакта, която ще се състои идващия месец във Вилнюс. Столтенберг е заявявал, че на нея ще бъдат взети „ извънредно значими “ решения.

На тази среща на върха „ ще засилим поддръжката си за Украйна с многогодишна стратегия за помощ, с цел да й помогнем да премине от стандартите от руската ера към стандартите на НАТО и да я приближим към НАТО “, добави той. Във Вилнюс „ би трябвало да се споразумеем и за по-силен ангажимент за увеличение на вложенията в защитата до най-малко 2 % от Брутният вътрешен продукт “, добави той.

Швеция и Финландия изоставиха десетилетията на военно

необвързване и подадоха молба за присъединение към Алианса в отговор на съветското навлизане в Украйна. През април Финландия стана формален член на НАТО.

Етикети: НАТОРусияСолтенберг
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg