Ювентус смята да предложи на Рома размяна на играчи, твърди

Ювентус смята да предложи на Рома размяна на играчи, твърди ...

Юве готов да размени Игуаин за Манолас.

Ювентус смята да предложи на Рома размяна на играчи, твърди “Гадзета дело Спорт”. “Бианконерите” са готови да дадат нападателя Гонсало Игуаин за защитника на “Вълците” Костас Манолас. Цената и на двамата футболисти е еднаква - Манолас има клауза за откупуване на стойност 36 милиона евро, а същата цена е заложена и в договора на Игуаин. Освен това римляните не крият интереса си към аржентинския голаджия, а торинци напират за гръцкия защитник, така че сделката  устройва и двата клуба.

В Рома вече търсят заместник на Един Джеко, който по всичко личи, че няма да остане на “Олимпико”. Игуаин е един от играчите набелязани от “Вълците”. Подобна сделка с Юве има и още едно предимство, че ключът няма да плаща нищо и няма да трупа задължения, които да затруднят покриването на критериите за Финансов феърплей.

В Юве пък се оглеждат за опитен защитник след раздялата с Андреа Бардзали и Мартин Касерес. Манолас се вписва в тези критерии.

Преди да се стигне до подобна размяна, тежката си дума трябва да каже и Челси. В момента Игуаин е под наем на “Стамфорд Бридж”, като англичаните имат опция за откупуване. На този етап обаче изглежда малко вероятно тя да бъде активирана и по всичко личи, че аржентинецът ще бъде върнат на Юве.

Източник: sportal.bg