Основните щатски индекси приключиха последната сесия от седмицата с понижения,

Основните щатски индекси приключиха последната сесия от седмицата с понижения, ...

Щатските индекси приключиха със спадове заради ситуацията около Broadcom.


Основните щатски индекси приключиха последната сесия от седмицата с понижения, като акциите на производителя на чипове Broadcom поевтиняха заради натиска на САЩ срещу Huawei, което доведе до спад в целия сектор, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижи с 0,07% до 26 089,61 пункта.

Широкият измерител S&P 500 отчете спад от 0,16 на сто до 2886,98 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite се раздели с 0,52% от стойността си, като завърши деня на ниво от 7796,66 пункта.

Книжата на Broadcom поевтиняха с над 5%, след като компанията намали прогнозата си за годишните си приходи от продажби, индикирайки, че търговската война между Китай и САЩ ще унищожи възстановяването на поръчките, които прогнозираше за тората половина на годината. Акциите поевтиняха с 8,7% в разширената търговия. Още по тематаМВФ: Еврозоната продължава да е изправена пред рискДоналд Тръмп заяви, че ще продължи с критиките срещу политиката на Фед

Приходите ще възлязат на 22,5 млрд. долара през финансовата 2019 година, съобщиха от базираната в Сан Хосе компания спрямо 24,5 млрд. долара, които се очакваха преди три месеца. Същевременно концернът заяви, че очаква да загуби приходи от 1 милиард долара на тримесечие през останалата част от годината.

Около половината от приходите на компанията през миналата година се генерират в Китай, а Huawei Technologies Co. е един от най-големите клиенти. Тъй като двете най-големи икономики в света попаднаха в ескалиращата търговска война и черни списъци, Broadcom е една от многото компании, чиито чипове също падат жертва.

На фона на тази новина цената на акциите на Micron TechnologyAdvanced Micro Technology и Applied Materials се понижава с над 1%.

По-рано днес медиите съобщиха, че продажбите на дребно в САЩ нарастват през май, а данните за предходните два месеца бяха ревизирани в посока нагоре. Това означава, че потребителските разходи са достатъчно здрави, за да ограничат понижаването на лихвите от страна на Федералния резерв в близко бъдеще.Общият обем на продажбите се е увеличил с 0,5% спрямо предходния месец, след повишение с 0,3% през април. Данните за април всъщност бяха преразгледани и от спад бяха коригирани в посока нагоре. За сравнение, икономистите, интервюирани от Bloomberg очакваха ръст с 0,6%.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижи съответно до 2,084% и 2,589%.

При валутната търговия доларовият индекс прибави 0,57% към стойността си, като достига ниво от 97,57 пункта.

На петролните пазари цената на сорт Брент нарасна със 70 цента до 62,01 долара за барел, докато фючърсите по американския лек суров петрол WTI поскъпнаха с 23 цента до 52,74 долара за барел.

Цената на златото прибавя 80 цента към стойността си, като ценният метал се търгуваше при 1344,50 долара за тройунция.

Източник: investor.bg