Акценти в утрешния брой Марица Уикенд:Тарикати лапат от незаконен паркингТарикати

Акценти в утрешния брой Марица Уикенд:Тарикати лапат от незаконен паркингТарикати ...

Четете в Марица: Вдигаме къщи за бедни с 3 млн. от Европа.Акценти в утрешния брой Марица Уикенд:

Тарикати лапат от незаконен паркинг

Тарикати ​превзеха нелегален паркинг в центъра на Пловдив и събират по 2 лв. такса от кола. Бизнесът се върти на празен парцел на ъгъла на бул. „Княгиня Мария Луиза“ и ул. „Георги С. Раковски“, точно на гърба на ДКЦ-1. За това алармира пловдивчанинът Йордан Игнатов.

Женим се късно, но пищно

Минаването под венчило бавно, но сигурно си връща позагубената масовост, показва статистиката. Напук на трайната европейска тенденция на съжителство на семейни начала в последно време, повече българи избират брачния съюз. Така че ни чака активно сватбарско лято. Който се ожени през 2019-а, Година на Свинята, ще бъде щастлив, според китайския хороскоп. 28 593 брака за 2017 г., значителен скок за петилетка, сочат данните на НСИ.

Вдигаме къщи за бедни с 3 млн. от Европа

Три милиона лева са предвидени по оперативна програма "Региони в растеж" за строеж на социални жилища в Пловдив. Средствата ще бъдат отпуснати от Европейския съюз, ако администрацията успее да защити проекта. Според прогнозните разчети, направени в Общината, безвъзмездната финансова помощ ще стигне за 74 квартири.

Незрящи катерачи покоряват Хималаите

Това, което отличава Калинка и Виктор Асенови от хилядите симпатични влюбени двойки, е решимостта да докажат, че няма невъзможни неща. Планините са техен рай - усещат аромата на снега и високите върхове, въпреки че не могат да ги видят. Двамата незрящи са вдъхновяващ пример за това как се преследва мечта. Виктор е завършил семестриално социална педагогика и в момента работи. Калинка следва психология, предстои й магистратура. А катеренето е ударната доза адреналин, без която не могат.

Развод по хасковски - бомба с фекалии и шпицкоманда

Разводът на двама съпрузи от Хасково преди 5 години заприлича на нещо като филма „Войната на семейство Роуз”, ама с ориенталски привкус. Нашенските Оливър и Барбара са бижутерите Мариана и Даниел Димитрови. В края на 2014-а Хасковският районен съд наложи условна присъда на младата жена затова, че е изнудвала и поръчала в инвалидна количка бившия си съпруг Даниел. Наказанието е година и половина условно с 4-годишен изпитателен срок. Освен това Марияна трябва да плати на някогашната си половинка 5000 лева обезщетение и хилядарка за хонорар на неговия адвокат. Държавното обвинение поиска максималната условна присъда от 3 г. с 5-годишен изпитателен срок.

Бисерът сред кларинетистите създаде оркестър „Бисери“

Ромският Ален Делон - Младен Малаков, е най-прочутият представител на Котленската кларинетна школа. Наричат го родоначалника на уникалния и експресивен стил на свирене, любимия изпълнител на няколко поколения фенове. Винаги в спомените на феновете ще останат онези незабравими години през 80-те, когато заедно с Нешко Нешев, с Пайчо Иванов, с Матьо Добрев и Гюрай той създаде оркестър „Бисери“.

Източник: marica.bg