226 варненци ще получат еднократна социална помощ от общината, реши

226 варненци ще получат еднократна социална помощ от общината, реши ...

Четворно се е увеличил броят на търсещите социална помощ от Община Варна.226 варненци ще получат еднократна социална помощ от общината, реши на днешното си заседание ПК „Социални дейности и жилищна политика“. Подпомагането варира между 100 и 300 лева и се дава за покриване на инцидентно възникнали жизнени, образователни и комунално-битови потребности, съобщиха от пресцентъра на съвета.

„Общо 246 молби за социални помощи са постъпили в общината от 1 април до 31 май 2020 г. За сравнение – за същия период на миналата година те са били 63“, разкри пред съветниците Таня Василева, директор на дирекция „Социални дейности” към Община Варна.

Гласуваната днес сума е в размер на 34 300 лв. По това перо остават 50 000 лв. от приетите в началото на годината средства в размер на 130 800 лв. от Социалната програма на община Варна за 2020 г.

С днешното решение одобрените от началото на годината молби са близо 400. За цялата 2019 г. подпомогнатите от общината варненци са били около 270.

На 20 души беше отказана помощ. „За съжаление, някои от тях са се опитали да злоупотребят със ситуацията. Въпреки че техните семейства вече са били подпомогнати през настоящата календарна година, те са подали отново молби от името на друг член на домакинството“, каза Таня Василева. Други пък са представили нередовни документи.

Еднократните помощи не са единствената мярка за подкрепа от страна на общината. За 250 души бе осигурен топъл обяд благодарение на спечелено финансиране по програма „Целево подпомагане с топъл обяд до дома в условията на извънредна ситуация 2020“ с договор с Агенцията за социално подпомагане. На нуждаещи се хора бяха раздадени и пакети с хранителни продукти, дарение на Община Варна или осигурени по линия на Българския червен кръст.

Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected]. Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 

"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени сХартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Източник: petel.bg