Парламентът нито се разпуска, нито спира да работи. Той работи

Парламентът нито се разпуска, нито спира да работи. Той работи ...

Цвета Караянчева: Парламентът нито се разпуска, нито спира да работи.


"Парламентът нито се разпуска, нито спира да работи. Той работи в извънредна ситуация. По Конституция той е постоянно действащ орган. Няма повод за притеснение и това, които говори опозицията е безпочвено", заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която беше гост в Нова телевизия „Здравей, България“.

"В момента парламентът може да бъде свикван по четири хипотези: от председател на Народното събрание, от народни представители, от президента и от Министерски съвет", каза още тя."Вчера стана ясно, че Народното събрание преминава на работа на извънреден режим. Решението беше взето в пленарна зала с гласовете на 115 от народните представители. Нямаме право да заплашваме живота на работещите в Народното събрание", категорична бе Караянчева.

Запитана дали се прекъсва работата на парламентарните комисии, тя отговори, че има възможност те да работят по различно време. Залите са големи, депутатите могат да работят на разстояние един от друг. В пленарна зала обаче ситуацията не е такава - нямаме това разстояние и работим повече от 15 минути в едно помещение.

Източник: cross.bg