От 3 до 5 години затвор грозят д-р Антон Живков,

От 3 до 5 години затвор грозят д-р Антон Живков, ...

Хаос в болницата в Овча купел: Пациенти чакат с часове, въртят се схеми, директорът - заплашен от арест.

От 3 до 5 години затвор грозят д-р Антон Живков, новоназначеният директор на Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация“ – ЕАД за подаване на декларация с невярно съдържание, предаде БГНЕС.
Припомняме, че в сигнал до прокуратурата един от кредиторите твърди за закононарушение от страна на директора на дружеството длъжник Антон Живков. След справка в Агенцията по вписванията управителят на фирмата „БП Интех“ ЕООД Борислав Величков е установил, че в нарушение на чл. 152 от Търговския закон, при намаляването на капитала на дружеството, директорът на лечебното заведение в столичния квартал "Овча купел" е представил декларация с невярно съдържание, с която е декларирал, че на всички несъгласни кредитори са им предоставени обезпечения или е изплатен дългът.

1. Намирате 50 декара парк с минерална вода в София (кв. Овча купел) и работеща болница (НСБФТР – ЕАД).
2. Откривате „кух” Европроект за 30 мил. лева „музей на водата“ към Столична община, „академично подкрепен от консорциум от университети и Столична община”.
3. Намирате административен гръб в Министерство на здравеопазването, чиято собственост е земята, балнеолечебницата и болницата, който трябва да узакони участието във въпросния проект и същевременно да прикрие следните неща:
- Прехвърляне на дарени имоти, без правно основание;
- Умишлено намаляване на капитала на болницата, равняващ се на едностайно жилище в краен софийски квартал;
- Участие в Европроект с чужда собственост от страна на Столична община.
4. Назначавате „Златен подпис” (изкупителна жертва) за прехвърляне на собствеността;
5. Заличаване на деянията, чрез ликвидация на единствената Национална болница по физикална терапия и рехабилитация ЕАД и преминаване на дарената собственост в частни ръце.

От месец май цари хаос в приема и лечението на пациентите. Хора с тежки заболявания са карани да чакат с часове, без да им се обърне внимание. Всичко това води до отказване от хоспитализиране на десетки пациенти. Болницата е с 38% заети легла.
Служители на болницата алармират, че в посочения период са отпаднали голям брой „клинични пътеки”, заради липса на организация и административна компетентност. Това са част и от причините за големия брой жалби изпратени до Министерство на здравеопазването. Служителите на болницата са притеснени от отказа за заплащане на труда им и от официалните изявления на новото ръководство, че няма пари за заплати. Възмущават се също, че „Експертното ръководство”, назначено лично от зам.-министър Жени Начева, е съобщило, че обмисля варианти за „изнудване” на пациентите, чрез налагане на такси за престой в болницата.
Хората недоумяват защо Министерство на здравеопазването мълчи, след като по всичко е видно, че НСБФТР – ЕАД се води към умишлен фалит.

Източник: actualno.com