Шотландски учени от Университета в Глазгоу откриха, че като се

Шотландски учени от Университета в Глазгоу откриха, че като се ...

Учени: Два признака на лицето издават богатите хора веднага.

Шотландски учени от Университета в Глазгоу откриха, че като се гледа лицето на човек, може да определи неговия социален статус. Това съобщи информационното издание INC. 

Наличието на финансово благополучие на човек се „разгадава“ от устата и очите. В експеримента, проведен от изследователи, участват 160 души с различен статут и условия на живот.

На субектите бяха показани черно-бели фотографии на хора с годишен доход от 150 000 и 35 000 долара. По лицата на тези хора нямало следи (татуировки, пиърсинги и др.), които да издадат социалния им статус. Заможните хора били идентифицирани в 68% от случаите.

Учените вярват, че богатите хора имат очи, които излъчват радост и увереност, и усмивка на лицата си. Ако човек има ниски доходи, тогава лицето му изглежда по-строго. Заслужава си да се отбележи, че за техните заключения за всеки участник в експеримента отнема само половин секунда. Това предполага, че човешкият мозък е в състояние да обработва информация и да прави определени изводи.

Този експеримент показва определена връзка между лицето на човека и неговото финансово състояние. Някои изследователи обаче се интересуваха и от контингента, просперитета на който не може да се определи правилно от снимката. Може да са необходими допълнителни изследвания.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg