Част от Търговище и няколко села в общината остават без

Част от Търговище и няколко села в общината остават без ...

Търговище и няколко села остават без вода.


Част от Търговище и няколко села в общината остават без вода в понеделник. Причината е извършване на аварийно-ремонтните дейности по главен довеждащ водопровод от язовир "Тича".В ремонта ще са ангажирани екипи на водоснабдителните дружества в Търговище и в Шумен, съобщиха от "ВиК" - Търговище.

Спирането на водата ще бъде на 30 март от 7 до 17 часа. Предвиждат планови организационни мерки свързани с поетапно ограничаване на водоподаването на обособени части от вътрешната водопроводна мрежа на град Търговище, както и на захранваните с вода от водоснабдителна система "Тича" населени места. Ще бъдат засегнати още и кв."М.Малчев" , кв."Въбел", индустриална зона и селата Стража, Разбойна, Лиляк, Божурка, Пайдушко, Братово и Цветница. Възстановяване на водоподаването към града ще се извърши веднага след преустановяване на аварийно-ремонтните дейности.

Спират ползването на води от питейни язовири за промишлени нужди и енергетика

Дежурните екипи ще работят денонощно по възстановяването на зоните, кварталите, районите и населените места. То ще се извършва поетапно и в продължение на 4-6 часа през нощта на 30 срещу 31 март. Очаква на 31 март след 6 часа да се нормализира налягането в цялата вътрешна водопроводна мрежа на града. Водоподаването в засегнатите близки населени места, ще бъде възстановено след 10 часа във вторник.

Тогава се очаква кратковременно влошаване на качествата на питейната вода, което ще се контролира непрекъснато от специализираната "Лаборатория за изследване на води", уточняват от "ВиК" - Търговище.

Източник: novini.bg