Снимка pixabayНяма много хора на плажа в Неа Врасна. Като цяло

Снимка pixabayНяма много хора на плажа в Неа Врасна. Като цяло ...

Туристите в Гърция са малко - предимно българи.Снимка pixabay

Няма много хора на плажа в Неа Врасна. Като цяло там няма много туристи, както и в близките населени места - Аспровалта и Ставрос. Туристите са предимно от България и Сърбия, информира БНТ. 

Гърците казват, че в момента много разчитат на балканските държави. Част от хотелите са пълни едва на 50%, и то не всички. След края на юли обаче, за началото на август има направени резервации от Германия и от Русия.

Хотелиерите се надяват, че всички мерки, които се взимат на границата, няма да откажат туристите да дойдат в Гърция. Цените тази година не са променяни, остават такива, каквито са били през миналата година или дори малко по-ниски.

В заведенията и сервитьорите, и хората, които работят зад баровете, са с маски и шлемове, а масите са сложени на по-далечно отстояние. В хотелите също са взети допълнителни мерки. Министерство на външните работи на България напомни, че от днес вече е задължително преди влизане на гръцка територия, да бъде попълнен онлайн въпросник, който ще направи възможно проследяването на заразени с коронавирус в Гърция. Гръцките власти искат да спрат разпространението на заразата.

Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected]. Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 

"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени сХартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Източник: petel.bg