Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп изрази подкрепата си

Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп изрази подкрепата си ...

Тръмп призова за бойкот срещу Харли-Дейвидсън.

Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп изрази подкрепата си за бойкот срещу легендарния производител на мотоциклети "Харли-Дейвидсън", предаде БГНЕС. Причината за призивите за бойкот срещу знаковата компания са плановете на нейното ръководство да изнесе част от производството в чужбина - заради политиката на Тръмп за налагане на мита, която оскъпява производството в САЩ.
"Мнозина собственици на [мотоциклети] "Харли-Дейвидсън" възнамеряват да бойкотират компанията ако производството бъде изнесено в чужбина. Повечето компании идват при нас, включително конкурентите на "Харли". Това е един много лош ход!", написа Тръмп в своя профил в Twitter.

Many @harleydavidson owners plan to boycott the company if manufacturing moves overseas. Great! Most other companies are coming in our direction, including Harley competitors. A really bad move! U.S. will soon have a level playing field, or better.
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 12 август 2018 г.
Тръмп реагира остро на решението на базираната в щата Уисконсин компания да пренесе част от производството си извън страната, тъй като "Харли-Дейвидсън" се възприема като символ на Американската мечта.
Причината за решението на производителя на мотоциклети станаха ответните мита, наложени от Европейския съюз, в отговор на наказателните мита на вноса на стомана и алуминий от Европа. Митата на САЩ са от 25% върху вноса на стомана и 10% върху вноса на алуминий.
"Един „Харли-Дейвидсън" никога не бива да се произвежда в друга стана, никога!“, заяви по-рано Тръмп.

Източник: actualno.com